Mutu: „Sunt jucător de Liga Campionilor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu, Ajaccio
Mutu, Ajaccio

Deşi nu a jucat până acum decât 30 de minute în campionatul Franţei, fără a avea  mari realizări, românul crede că nu există nicio diferenţă între el şi Zlatan Ibrahimovic, starul lui PSG.

„Lauda de sine nu miroase-a bine", spune un proverb românesc care i se poate aplica perfect lui Mutu. Noua achiziţie a celor de la Ajaccio n-a demonstrat încă nimic în prima ligă franceză, însă „Briliantul" a găsit de cuviinţă să se complimenteze singur.

 „Ligue 1 a avut mereu fotbalişti valoroşi, nu sunt doar eu şi Ibrahimovic. În acest an campionatul va fi şi mai puternic pentru că a venit Zlatan, a venit Lavezzi, am venit eu şi vor mai veni şi alţii", a declarat românul într-un interviu acordat site-ului oficial al Ligue 1.

În continuare, Mutu a păstrat aceeaşi notă, desconsiderând puţin competiţia din Hexagon. „Eu sunt obişnuit să joc la un nivel mai înalt decât cel la care mă aflu acum, adică în Liga Campionilor. Acolo dacă nu dai gol din ocaziile pe care le ai, s-ar putea să nu mai ai ulterior alte şanse", a completat „Briliantul", amintindu-şi probabil de perioada sa de glorie în tricoul Fiorentinei.

De asemenea, Mutu n-a uitat de provocarea pe care i-a lansat-o lui Zlatan Ibrahimovic (fostul său coleg de echipă de la Juventus) cu privire la cine va termina sezonul cu mai multe goluri. „Nu mi-e frică de competiţia cu Zlatan. Sunt puţin îngrijorat pentru că el a marcat deja de cinci ori şi este un atacant foarte bun, cu o echipă care îl ajută extrem de mult. Oricum, l-am provocat pe Ibra în primul rând pentru că suntem prieteni", a explicat Mutu.

A vorbit la telefon cu Piţurcă

În ciuda faptului că n-a realizat nimic la Ajaccio, Mutu s-ar putea regăsi pe lista lui Piţurcă la următoarele meciuri ale naţionalei. „Am vorbit marţi seara cu el la telefon şi mi-a spus că se simte bine fizic. Dacă evoluează 60-70 de minute etapa viitoare şi apoi prinde două-trei meciuri întregi va fi bine. Naţionala are nevoie de Mutu, dar de un Mutu bine pregătit din toate punctele de vedere", a spus Victor Piţurcă despre fotbalistul care a jucat de 73 de ori pentru echipa naţională.

Mutu mai are nevoie doar de un gol pentru a-l ajunge pe Hagi în vârful topului marcatorilor de la echipa naţională, având în acest moment 34 de goluri reuşite sub tricolor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite