Mureşan şi Bud nu au putut fi penalizaţi de Paszkany. Jucătorii au câştigat litigiul şi rămân cu salariile iniţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii Gabriel Mureşan şi Cristian Bud au câştigat litigiul cu CFR Cluj în faţa Comisiei de Disciplină a LPF, scăpând astfel de sancţiunile financiare pe care le stabilise gruparea ardeleană, se arată într-un comunicat al casei de avocatură Biriş Goran.

În luna mai, Cristian Bud şi Gabriel Mureşan au fost sancţionaţi disciplinar de conducerea CFR Cluj, fiind acuzaţi că au periclitat şansele echipei în îndeplinirea obiectivelor şi au avut un comportament inadecvat faţă de antrenori, oficiali şi angajaţi ai clubului. Celor doi li s-au redus salariile cu 25% iar aceştia au contestat decizia clubului şi au avut câştig de cauză.

Bud şi Mureşan au fost reprezentaţi în acest caz de Josep Francesc Vandellos Alamilla, şeful practicii de drept sportiv al casei de avocatură Biriş Goran. "Victoria noastră este cu atât mai importantă cu cât litigiile de acest fel au o incidență destul de redusă de reuşită în favoarea jucătorilor. În ultimul an, în România s-a înregistrat un număr crescut de cazuri în care cluburile profesioniste de fotbal aplică sancţiuni disciplinare cu implicaţii pecuniare importante propriilor jucători", a declarat Josep Francesc Vandellos Alamilla pentru agenţia Mediafax.

Conform regulamentelor în vigoare, cluburile de fotbal pot decide sancţiuni la adresa propriilor jucători, însă pentru a putea fi puse în aplicare acestea trebuie ratificate de către Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite