„Mucles“ zboară la iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Gigi Becali e decis să-l dea afară de la echipă pe Iulian Apostol în pauza competiţională, considerând că mijlocaşul de 30  de ani e principalul vinovat pentru înfrângerea din derby-ul cu Dinamo. „Acest Apostol îşi dă mari talente, are numai figuri în cap că el e mare fotbalist, că e al doilea Maradona, că e jucător de echipa naţională”, a tunat Becali.

Zilele lui Iulian Apostol la Steaua sunt numărate, deşi n-a trecut decât o lună şi jumătate de când a fost transferat de la Unirea Urziceni. Penalty-ul pe care l-a provocat în meciul cu Dinamo a fost picătura care a umplut paharul pentru Gigi Becali, care s-a hotărât să scape din iarnă de problematicul mijlocaş, mai ales că în contractul său există o clauză potrivit căreia Steaua îl poate pune pe liber la fiecare şase luni.

„Apostol nu mai ştia cum să se bage pe sub pielea mea când l-am luat, îmi tot zicea: «Nea Gigi, îmi voi da viaţa pentru Steaua, ­dă-mi primă de instalare!». Eu, ca fraieru', l-am crezut şi i-am dat nişte bani", a povestit Gigi Becali.

Latifundiarul are un dinte împotriva lui Apostol de când mijlocaşul a râs în timp ce Becali susţinea un discurs mobilizator în faţa echipei. Patronul n-a uitat însă nici episodul de la Liverpool, când fotbalistul de 30 de ani a refuzat să intre în teren. Mai mult, Apostol nu prea este simpatizat nici de colegii săi din vestiar, pe motiv că ar fi prea încrezut.

A fost pălmuit de Galamaz

Până să ajungă în Ghencea, Iulian Apostol a fost un jucător-problemă cam pe la toate echipele pe la care a trecut. „De mic a fost introvertit, cu personalitate puternică", ne-a mărturisit actualul preşedinte al Dunării Galaţi, Auraş Braşoveanu, care era jucător activ pe vremea când Apostol îmbrăca tricoul divizionarei secunde.

De la Farul a fost chiar dat afară, în vara lui 2007, de către Ion Marin şi Constantin Gache, care i-au reproşat aceeaşi lipsă de atitudine pe care o reclamă azi şi Gigi Becali. Mijlocaşul ajunsese să se antreneze de unul singur prin parcuri, până când Dan Petrescu l-a chemat la Unirea Urziceni.

Stă singur în cameră

Nervozitatea excesivă a lui Apostol s-a făcut însă simţită şi în Bărăgan, motiv pentru care „micul Mascherano" stătea singur în camera de cantonament. „Ce dacă stau singur? Aşa sunt eu, mai special! Eu joc fotbal, nu leg prietenii", obişnuia să spună Apostol.

Unul dintre colegii care n-au putut tolera comportamentul lui Iulian este George Galamaz. Surse din anturajul Unirii au povestit că actualul stoper al Stelei l-a pus însă repede la punct pe „Mucles", căruia i-a tras câteva palme zdravene peste ochi după numai câteva antrenamente!

"În iarnă îi zic lui Apostol «mucles, băi Apostole», hai, du-te! Convocarea la naţională i-a dat fumuri. Nu avem nevoie de jucători de capul cărora trebuie să te ţii ca să joace."
Gigi Becali
patron Steaua

"Dacă nu-l luam eu la Buzău se lăsa de fotbal! Juca prin «C» pe la Zimnicea şi a venit cu taică-su la mine să mă roage să-l iau la Gloria."
Viorel Ion
fost antrenor Gloria Buzău

S-a dopat în urmă cu şase ani

În octombrie 2004, pe când juca pentru Farul, Apostol a fost implicat şi într-un scandal de dopaj. De altfel, la vremea respectivă, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pentru o perioadă de şase luni şi l-a amendat cu 2.000 de dolari întrucât a fost depistat pozitiv cu furosemid.

Lăcătuş, în corzi

Doar trei meciuri a avut linişte Marius Lăcătuş (foto) pe banca Stelei. Înfrângerea cu Dinamo a cauzat şi primele reacţii mai dure ale lui Gigi Becali, asta după ce şi la finalul partidei cu Napoli finanţatorul stelist avusese câteva observaţii negative la adresa tacticii lui Lăcătuş.

"Trebuie să vorbesc cu Marius, nu e bine ce se întâmplă. Nu e normal să-l bage pe Apostol şi să-i ţină în afara lotului pe Bicfalvi şi pe Răduţ", a atacat patronul din Ghencea la finalul derby-ului.

Pentru Lăcătuş, următoarele trei săptămâni pot fi decisive în ceea ce priveşte viitorul său pe banca Stelei. Practic, în mai puţin de o lună, echipa sa poate ieşi din lupta de pe toate fronturile.

Trupa din Ghencea va juca în Liga Europei dubla cu Utrecht, hotărâtoare pentru accederea în primăvara europeană, apoi va întâlni Sportul, în optimile Cupei României, pentru ca în campioanat să-şi dispute ultimele şanse la titlu cu Pandurii, Gloria Bistriţa şi Rapid, derby care încheie seria de foc a roş-albaştrilor.

Şase meciuri decisive

Tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite