MuTWO pune presiune pe Răzvan Lucescu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român a marcat ieri de două ori în victoria Fiorentinei cu Catania, 3-0 pe teren propriu. Selecţionerul României va fi aspru criticat dacă nu-l va convoca pentru meciul cu Bosnia de la 26 martie. Mutu nu mai marcase de la 5 decembrie, când aducea victoria în meciul cu Cagliari. A urmat episodul „excluderea din lot“ şi românul a intrat într-un con de umbră.

Pentru Adrian Mutu, meciul cu Catania era ultima mână întinsă de antrenorul Sinişa Mihajlovici. Nemulţumit de randamentul decarului său, sârbul l-a băgat pe Mutu în şedinţă după remiza de la Bari, 1-1 în etapa trecută.

„Trezeşte-te sau stai pe bancă!", a fost mesajul lui Mihajlovici în vestiarul Fiorentinei. Sâmbătă, tehnicianul „viola" a mai dres tonul, dar ultimatumul a rămas: „Trebuie să treacă peste critci şi peste ce i-am spus eu. Mâine, Mutu trebuie să facă un meci mare".

A dedicat golurile fanilor şi lui

Vorbele lui Mihajlovici au avut efectul scontat asupra lui Mutu, care într-adevăr a făcut un meci mare împotriva Cataniei! Mai întâi, românul a ieşit la rampă în minutul 21. Mingea trimisă din corner de Santana a fost deviată pe spate de Gilardino, iar Mutu a pus capul din şase metri. Cam la fel ca pe 5 decembrie, la meciul cu Cagliari, când „Fenomenul" marca primul gol de la revenirea după suspendare şi echipa sa câştiga cu 1-0.

De data asta n-a mai sărbătorit alături de antrenorul său, ci împreună cu fanii. S-a dus în dreptul lor şi le-a arătat tricoul pregătit special pentru acest moment. Patru minunte mai tărziu, tribuna de pe „Artemio Franchi" a vibrat din nou.

Gol, acelaşi Mutu! „Briliantul" a profitat de o respingere greşită în marginea careului şi a tras pe sub Andujar din 16 metri. Gol de portar, dar unul extrem de important pentru Adrian, care nu mai realizase „dubla" de la 20 ianuarie 2010.

La pauză, pe român l-au interceptat reporterii televiziunii italiene: „O dedicaţie? Mie! Criticat de antrenor? Am răspuns pe teren".

Răzvan nu mai are de ales

Vizibil mulţumit, Mihajlovici l-a schimbat pe Mutu în minutul 70, la 3-0 pentru Fiorentina, cu Vargas, oferindu-i binemeritatele aplauze la scenă deschisă din partea fanilor. Reabilitat complet la Fiorentina, „Briliantul" mai are acum de trecut un singur hop: naţionala!

„În momentul în care va fi o certitudine în formula de start la Fiorentina şi va înscrie goluri, cu siguranţă va fi şi la echipa naţională", spunea selecţionerul Răzvan Lucescu pentru „Adevărul" de acum o săptămână. Cu evoluţia de ieri, Mutu n-ar trebui să lipsească din atacul „tricolorilor" în Bosnia! Mai ales că pentru meciul de la 26 martie de la Zenica, antrenorul are puţine soluţii în atac, Marica, Daniel Niculae şi Bogdan Stancu traversând perioade dificile la echipele lor de club.

„Trebuie să ne distrăm de acum înainte"

Finalul partidei l-a găsit pe Mutu din nou în faţa microfoanelor, dar mult mai vesel ca la pauză. „Îmi revin încet - încet. Nu sunt încă 100% din punct de vedere fizic, dar sper să fiu în următoarele meciuri. Până la finalul sezonului mai sunt nouă partide şi vom încerca să jucăm cât mai bine şi să ne distrăm pe teren", a declarat Mutu pentru televiziunea Sky.

" Când va da goluri la Fiorentina, va veni şi la echipa naţională. "
Răzvan Lucescu
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite