Moţi pleacă în „Pădurea nebună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moţi
Moţi

Fundaşul lui Dinamo va juca la campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, în următoarele trei sezoane.

Dinamo va încasa 400.000 de euro în schimbul fotbalistului de 27 de ani, iar acesta va avea un salariu de 200.000 de euro pe sezon. „Câinii" au acceptat să se despartă de fundaşul central deoarece antrenorul Dario Bonetti nu era un fan al lui, trecându-l pe lista neagră.

În plus, Moţi intra şi în ultimul an de contract şi ar fi plecat gratis la finalul sezonului viitor. „Oferta a venit neaşteptat, dar e bine pentru mine, mai ales că voi juca în preliminariile Ligii Campionilor", a declarat Moţi, care a mai fost dat în străinătate de Dinamo şi în 2008. Atunci, el a fost împrumutat un sezon la Siena, în Serie A, pentru 800.000 de euro, dar n-a confirmat, jucând doar trei partide, şi italienii nu au activat clauza de cumpărare definitivă contra a patru milioane de euro.

Ludogoreţ Razgrad este noua senzaţie a campionatului din Bulgaria, reuşind să aducă titlul într-o localitate cu doar 33.000 de locuitori, situată în „Pădurea nebună" (denumirea regiunii Ludogoreţ). În 2009, clubul evolua în liga a treia bulgară, promovând succesiv şi adjudecându-şi eventul anul acesta.
Patronul bulgarilor e Kiril Domuşiev, armator şi proprietar al unui grup farmaceutic, care a asigurat echipei un buget de 5 milioane de euro, a ridicat un stadion nou, cu 6.000 de locuri şi o bază de pregătire în care a investit 3 milioane de euro.

Razgrad este relativ aproape de Bucureşti, între cele două oraşe fiind 133 de kilometri. Ludogoreţ a fost acuzată sezonul trecut că e ajutată de arbitri, însă patronul echipei a ameninţat cu retragerea din campionat, după ce echipei lui i-a fost refuzat un penalty în derby-ul cu ŢSKA Sofia, principalul adversar la titlu.

177 de meciuri a jucat Cosmin Moţi la Dinamo, echipă pentru care a marcat 6  goluri.

Telex

Steaua şi-a luat fundaş dreapta macedonean. Gigi Becali a anunţat ieri că a mai făcut un transfer. Steaua l-a achiziţionat pe Daniel Georgievski, un fundaş dreapta de 24 de ani macedonean, care a jucat ultima dată la Sibenik (Croaţia). Jucătorul cu şapte selecţii la naţionala ţării sale a semnat un contract pe şase luni.

Dinamo, amical azi cu Şahtior. „Câinii" vor juca astăzi împotriva echipei lui Mircea Lucescu, cel mai tare meci de pregătire al verii în afară de cel cu Barcelona. Partida se va desfăşura de la ora 19.00 şi va fi transmisă de Dolce Sport.

Rapid l-a transferat pe Ilijoski. Giuleştenii au reuşit să-l convingă pe atacantul macedonean Blaze Ilijoski să semneze cu echipa antrenată de Sabău. Vârful de 27 de ani jucase pentru FC Braşov în acest retur şi marcase 6 goluri, iar în această vară a fost declarat liber de contract după ce galben-negrii nu-l plătiseră de câteva luni.

Primarul Craiovei, atac la Mircea Sandu: „Recunosc pungaşii dintr-o singură privire". Olguţa Vasilescu, noul primar al Craiovei, i-a răspuns preşedintelui FRF, Mircea Sandu, care afirmase despre ea că nu se pricepe la fotbal. „Se poate, dar recunosc pungaşii dintr-o singură privire", a spus cea care susţine revenirea Universităţii în Liga 1.

Rednic a renunţat la doi fotbalişti. După primul cantonament al Petrolului, antrenorul Mircea Rednic a anunţat că nu va mai conta pe mijlocaşii D. Popa şi Buhuşi. Primul se va întoarce la „U" Cluj, iar al doilea îşi va căuta echipă.
ll Stelea şi-a a adus fiul la Astra. Bogdan Stelea a debutat cu stângul pe banca Astrei, echipa sa fiind învinsă cu 1-0 de Ludogoreţ Razgrad. La ploieşteni a evoluat şi fiul fostului internaţional Bogdan Stelea jr., în vârstă de 20 de ani, care a mai jucat la Otopeni şi Dinamo II.

CFR, învinsă de Sparta Praga cu 1-0. Campionii au fost învinşi în cel mai tare amical al lor din această vară de Sparta Praga. Vicecampionii Cehiei au câştigat cu 1-0 meciul transmis în direct de www.adevarul.ro, prin golul marcat de Kaderabek în minutul 60. CFR Cluj a dominat prima repriză, când a avut şi două bare, prin Maftei şi Kapetanos, dar cehii au întors meciul după pauză, când Andone a rulat mai toate rezervele. CFR a început cu următoarea echipă: Felgueiras - Lion, Cadu, Maftei, Sepsi - Hora, G. Mureşan, Godemeche, Edimar - Sougou, Kapetanos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite