Moţi metamorfozat: de la fumător la jucător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stoperul de 26 de ani al lui Dinamo a mai „tăiat“ din ţigări după o discuţie cu Andone. Rezultatele se văd deja. În Antalya, Cosmin a ieşit printre cei mai buni jucători la testele fizice. Criza de efectiv din compartimentul defensiv al roş-albilor l-a determinat pe antrenorul din „Ştefan cel Mare“ să-i acorde mai multă atenţie lui Cosmin Moţi.

Nimeni nu mai are fumuri la Dinamo. Nici la propriu, nici la figurat. „Câinii" au scăpat de rebelii Adrian Cristea şi Ousmane N'Doye, dar l-au convins şi pe Cosmin Moţi să mai rărească ţigările. Fundaşul lui Ioan Andone a fost criticat întruna că, din cauza viciului său, nu mai joacă la nivelul la care ajunsese în 2007. Eşecul de la Siena, unde Cosmin a fost împrumutat pentru jumătate de sezon în urmă cu doi ani, s-a pus tot pe seama obiceiului prost al jucătorului de a „suda" ţigară cu ţigară. De altfel, toţi tehnicienii care au lucrat cu Moţi în ultimele trei sezoane au spus că fostul stoper al Craiovei este de nerecunoscut: gafează în intervenţii, nu are rezistenţă fizică şi este distrat la antrenamente.

După o scurtă investigaţie, s-a descoperit că Moţi este dependent de tutun. L-a luat în colimator inclusiv impresarul Giovanni Becali: „Moţi trebuie să înţeleagă că nu te poţi numi fotbalist dacă fumezi aşa de mult. El ar trebui să stea vreo trei, patru luni pe bancă, să-şi revină". Totuşi, apărătorul de 26 de ani a rămas un om important pentru Dinamo, iar de acum rolul său va fi cu atât mai important cu cât, după toate plecările din „Ştefan cel Mare", defensiva „câinilor" stă în el şi în Dragoş Grigore. Andone nu-şi permite să nu-l aibă pe Moţi la capacitate maximă, astfel că tehnicianul de 50 de ani l-a băgat în şedinţă pe elevul său. „Trebuie să înţelegi că nu se poate face performanţă cu un pachet de ţigări pe zi. Ori o laşi mai uşor cu fumatul, ori îţi vei compromite cariera", i-a transmis „Fălcosul" elevului său.

Moţi îşi cumpăra câte trei pachete de ţigări pe zi

Moţi a înţeles mesajul pentru că a mai rărit ţigările. Primele rezultate s-au văzut la testele fizice efectuate în cantonamentul din Turcia, când Moţi s-a aflat printre remarcaţii lui Andone. Alături de Cosmin, s-au descurcat bine la probele fizice şi Alexe, Torje, Kone şi Liviu Ganea.

"Moţi e un copil bun, dar el fumează trei pachete de ţigări pe zi. Cosmin, practic, respiră nicotină, nu oxigen."
Cornel Dinu aprilie 2010

Niculae are un patron ca Penescu!

Makis Psomiadis, patronul grecilor de la Kavala (locul 5 din 16 în acest moment), noua echipă a lui Marius Niculae (foto), este un controversat om de afaceri, certat cu legea. El a fost condamnat la patru ani de închisoare în septembrie 2009, fiind acuzat de acceptarea unor facturi false care ar fi fost folosite pentru deturnarea sumei de 11 milioane de euro din vistieria echipei AEK Atena! Makis Psomiadis a investit şi la formaţia ateniană. În perioada în care el îşi ispăşeşte sentinţa, clubul este condus de fiul său. Deci, Kavala e un fel de FC Argeş al Greciei!

Inedit despre Makis Psomiadis

- La toate apariţiile publice, fumează trabuc.
- În 2003, ar fi intrat în casă peste jucătorul său Demis Nikolaidis, împreună cu opt bodyguarzi, şi l-ar fi ameninţat că-i rupe picioare. Ulterior, şi-a justificat gestul spunând că a vrut doar să verifice dacă fotbalistul este acasă la ora stabilită de club.
- Îşi poartă cu mândrie porecla Big Mac.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite