„Motanul“ Stancu are zece vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stancu (dreapta) a fost unul dintre puţinii stelişti care a strălucit aseară
Stancu (dreapta) a fost unul dintre puţinii stelişti care a strălucit aseară

Roş-albaştrii au făcut o primă repriză catastrofală, dar au fost salvaţi de reuşitele atacantului care a ajuns la cota zece în clasamentul golgheterilor. Valoarea Stelei se aseamănă cu extratereştrii. Cei mai mulţi spun că există, însă puţini sunt cei care o văd. Iar jocul este greu descifrabil, la fel ca un OZN pentru pământeni.

Citind foaia de joc pe care e trecut primul „11" alcătuit de Lăcătuş, te miri dacă nu cumva pe teren sunt sosiile fotbaliştilor trecuţi în tabel. Iar „Fiara" e absolut inertă pe bancă şi priveşte neputincioasă cum elevii săi ratează pasă după pasă. În prima repriză a meciului de aseară, Petre Grigoraş şi-a confirmat încă o dată reputaţia de antrenor adept al stilului „ori la bal, ori la spital". Gorjenii nu s-au temut să atace, înaintând cu mersul piticului spre poarta lui Tătăruşanu. Ba chiar au şi ratat câteva ocazii bune.

Tănase, cel mai contestat căpitan

Iordache a fost blocat în ultima clipă de Galamaz (18), Voiculeţ l-a pus la încercare pe portarul roş-albaştrilor cu o torpilă respinsă (34), iar Ricardo a pierdut un balon în marginea careului, la fel ca la Utrecht, însă Hidişan n-a avut precizia lui Duplan, din partida din Olanda. Cât despre jocul ofensiv al Stelei, acesta devine tot mai sinonim cu Stancu. „Motanul" şi-a încercat de două ori şutul din afara careului, fiind singurul care a mişcat într-o echipă în care Răduţ a pasat numai în lateral, Nicoliţă a greşit toate preluările, Bilaşco n-a existat, iar Tănase a continuat să le dea apă la moară suporterilor, riscând să devină cel mai contestat căpitan din istoria roş-albaştrilor.

Uneori însă este suficient să-l ai în echipă pe Bogdan Stancu. Vârful trage întreaga echipă după el. Aşa a făcut şi aseară, după pauză. După două tentative nereuşite (o execuţie cu capul prinsă de Popa şi o ratare din câţitva metri), tânărul atacant s-a furişat şiret în spatele apărării gorjene la un corner şi a punctat după o bâlbâială a fundaşilor olteni (62).

Opt minute mai târziu, acelaşi Stancu a înscris din nou în stilu-i caracteristic, strecurându-se printre apărătorii adverşi la o centrare a lui Ricardo. Un 2-0 insipid care menţine Steaua în luptă pentru titlu.

"Stancu e number, number, number 1! Mi-a plăcut cel mai mult de el în meciul cu Pandurii."
Gigi Becali finanţator Steaua

2 - 0

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim,
Galamaz, Geraldo, Brandan - Ricardo - Nicoliţă (Szekely 74), Răduţ (L. Marinescu 61), B. Stancu, Tănase - Bilaşco (Kapetanos 84). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Pandurii: Popa - Matei, Chibulcutean (Cardoso 76), Viera, Grecu - Băcilă, Pintilii (Nistor 80), Voiculeţ, Hidişan (Brata 61) - Ad. Iordache, I. Iordache.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Goluri: Bogdan Stancu 62, 70
Stadionul „Steaua": 5.000
Arbitru: Radu Petrescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite