Moldovenii au chinuit haita chiar în „Groapă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Vaslui a învins pe Dinamo, în „Ştefan cel Mare“, profitând de celebrele gafe ale apărării echipei lui Andone, care în acest sezon se întrece în faze demne de „cascadorii râsului“. Dinamoviştii, de la Andone şi până la Prunea, spuneau înaintea meciului că roş-albii vor obţine prima victorie fără să primească gol.

Dar „surpriză", apărarea nu s-a dezminţit şi moldovenii au plecat cu toate punctele acasă. În „Ştefan cel Mare" e regulă deja: vezi multe goluri dar o parte dintre ele, spre disperarea „Fălcosului", sunt în propria poartă. Aşa s-a întâmplat şi aseară, chiar dacă puţinii spectatori credeau altceva după ce Liviu Ganea punctase pentru „câini" cu o lovitură frumoasă de cap. „Câinii" nu au apucat să se bucure prea mult, mai exact doar un sfert de oră. Bordeanu, omul care centrase perfect pentru „Găniţă" la faza precedentă a „comis-o" şi şi-a introdus mingea în propria poartă, dorind să scoată de pe linia porţii mingea expediată de Wesley din unghi.

Wesley, omul decisiv

Pe finalul primei reprize oaspeţii aveau să confirme regula brevetată de Dinamo, echipa condusă în majoritatea cazurilor la pauză: Wesley a înscris lejer cu capul dintre doi fundaşi visători ai „câinilor".

La pauză au apărut protestele fanilor şi promisiunea lui Andone că va regla problema la vestiar. Dar repriza a doua n-a adus nimic bun pentru roş-albi, deşi ei au pus presiune permanent pe moldoveni. Kuciak a fost mereu la post şi atunci când n-a mai avut ce face, Liviu Ganea nu a găsit traseul fericit şi, din unghi, a tras în plasa laterală. Exasperat, Andone a mutat ofensiv, şi l-a scos pe Rubio, înlocuit cu Marius Niculae.

Liviu Ganea (stânga) a scos un penalty în minutul 90, irosit însă de N’Doye

image

Torje a preluat rolul de fundaş dreapta, deşi oriunde, numai în apărare nu ar trebui folosit micuţul mijlocaş. Efectele pe tabelă nu s-au văzut şi meciul a devenit apatic. Adevăraţii urmaşi ai lui Ştefan cel Mare s-au mulţumit cu avantajul luat, în timp ce „câini"
n-au reuşit să găsească soluţia salvatoare, nici măcar din lovitură de pedeapsă, N'Doye şutând cu sete în bară de la punctul cu var, în chiar ultimul minut de joc.

Stadionul a luat foc din nou la faza următoare, când Marius Niculae a fost stopat din drumul spre gol de Kuciak, dar Augustus Constantin a considerat că e prea de tot să dea două penaltyuri în două minute şi a lăsat jocul să continue, aruncând toată suflarea dinamovistă în braţele disperării.

"Ne îndepărtăm de obiectiv. Arbitrului i-a fost frică să dea două penalty-uri. E o perioadă grea pentru Dinamo."
Ioan Andone antrenor Dinamo

"Nu ştiu dacă ne batem pentru titlu. Între mine şi Porumboiu a fost ce a fost, dar a trecut."
Lopez Caro antrenor Vaslui

"Arbitrajul nu mi-a plăcut. Putea să dea penalty, trebuia să mai dea cartonaşe. Echipă subţire şi Dinamo, cu apărare slabă."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

Cristi Borcea: „A fost masacru în direct"

Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, proaspăt întors din Statele Unite, a acuzat în termeni duri arbitrajul lui Augustus Constantin. Oficialul
dinamovist susţine că arbitrul a fost delegat intenţionat de oameni care doresc răul lui Dinamo.
„Acest Augustus nu are ce să caute în arbitraj. Nu se poate ce a făcut el astăzi. Papp trebuia eliminat de două ori în prima repriză. În minutul 20, Ganea primeşte un cot în gură şi nu se dă nimic. La Marius Niculae a fost penalty clar. El a arbitrat doar într-o direcţie. Toate faulturile au fost date în defavoarea lui Dinamo. Nu se poate să te prezinţi aşa la un asemenea derby", a răbufnit Cristi Borcea, care crede că Augustus Constantin nu trebuia delegat la acest meci.

„Sunt mulţi oameni care vor răul lui Dinamo şi l-au trimis pe acest Augustus. De marţi am anunţat că avem suspiciuni asupra lui. La Braşov ne-au furat la fel. În minutul unu am avut 11 metri şi o eliminare. A fost masacru în direct. La Dinamo orice echipă care vrea dă gol, dar să ni se dea ce este al nostru. Nu se poate un asemenea arbitraj. La ultima fază, Marius Niculae dă mingea peste el şi nu se uită la portar. Nu are nicio intenţie de a simula. Ce să caute acest arbitru pe lista FIFA? Este inuman ce a făcut", a mai spus Borcea.

Ultima ofertă pentru Caro: 800.000 de euro şi du-te!

Adrian Porumboiu nu a renunţat la gândul de a scăpa de antrenorul său şi în săptămâna meciului cu Dinamo i-a făcut acestuia o nouă ofertă de reziliere a contractului. Patronul Vasluiului l-a chemat la o nouă discuţie pe Lopez Caro şi i-a pus pe masă 800.000 de euro pentru el şi 200.000 de euro pentru staff-ul lui doar ca să plece. Spaniolul a refuzat însă cerând să se respecte clauzele din contract, care înseamnă plata a un milion de euro şi achitarea salariului său şi al secunzilor pe anul în curs, adică încă 500.000 de euro.Nemulţumit, Porumboiu a dat înapoi, dar apropiaţii săi spun că orgoliul său nu-i va da pace şi, indiferent de rezultate, va forţa despărţirea de Lopez Caro.

Cristi Borcea a răbufnit la finalul meciului cu Vaslui Foto: Marian Vilău

image

Dinamo 1

Curcă - Rubio (M. Niculae 70), Garat, Moţi, Bordeanu - Torje, Mărgăritescu (D. Kone 46), N'Doye, Ad. Cristea (C. Munteanu 70) - Dănciulescu, L. Ganea Antrenor: Ioan Andone

FC Vaslui 2

Kuciak - Milanov, Papp, Farkas, Hugo Luz - Campano, Genchev, Wesley, L. Sănmărtean (R. Costin 81) - Pouga (Bello 89), Adailton (Milisavljevici 67)
Antrenor: Lopez Caro
Goluri: L. Ganea 18 / Bordeanu 33 - autogol, Wesley 39
Stadion „Dinamo": 4000
Arbitru: Augustus Constantin

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite