Moldovenii, umăr la umăr spre titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii lui Viorel Hizo s-au impus greu, pe final, în meciul cu Universitatea Craiova şi au ajuns pe primul loc al Ligii I, alături de Oţelul. Oltenii sunt la şase puncte de locul 14, ultimul care asigură salvarea de la retrogradare.

Viorel Hizo a lăsat de înţeles că l-a iertat pe Gerlem pentru răbufnirea pe care brazilianul a avut-o la adresa sa în iarnă şi l-a băgat pe sud-american în teren încă din primul minut. Moldovenii i-au luat tare pe olteni. Wesley a dat primul semn că Vasluiul vrea să rezolve repede meciul, cu o lovitură de cap, parată de Lung junior. Portarul Craiovei n-a răsuflat însă uşurat pentru mult timp, întrucât Dorel Stoica a trimis nefericit balonul în propria poartă după o centrare a lui Aticah.

După gol, jucătorii lui Hizo au continuat să pună presiune. S-au instalat la marginea careului craiovean, dar n-au mai avut noroc ca la autogolul lui Stoica. Temwanjera, Adailton şi Gerlem au trecut rând pe rând pe lângă golul doi, iar Vasluiul avea să plătească. Craiova a egalat la primul şut mai serios, expediat de Subotici, şi a reînceput să viseze. O victorie în fieful lui Adrian Porumboiu i-ar fi mărit şansele de salvare de la retrogradare. Oltenii au revenit însă repede cu picioarele pe pământ. Buleică a văzut al doilea galben pentru o intrare din spate la Milanov şi şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică.

Moldovenii au continuat asediul la poarta oaspeţilor şi după pauză, dar fără Gerlem. Brazilianul a fost lăsat la vestiare de Viorel Hizo probabil pentru că antrenorul a considerat că mijlocaşul a avut partea lui de vină la golul Subotici. Milisavljevici şi Cânu au trecut pe lângă gol, iar Ştiinţa a înţeles că îi e imposibil să reziste la atacurile în valuri ale adversarului. Reghecampf l-a scos pe singurul său vârf, Stoianof, şi l-a băgat pe Firţulescu, în intenţia de a întări defensiva. Mutarea lui avea să fie însă în zadar. Cu opt minute înainte de final, Wesley a transformat o lovitură liberă de la 25 de metri şi din tribune la adresa oltenilor a început să strige "Serie B, Serie B"! Vasluiul a câştigat şi şi-a mărit considerabil şansele la titlu.

FC Vaslui: Kuciak - Milanov, Cînu, Papp, Campano (Bălace 72) - Gerlem (Milisavljevici 46), Costin, Wesley, Aticah - Adailton, Temwanjejra (Y. Bello 59). Antrenor: Viorel Hizo

Univ. Craiova:  Lung jr - Dănănae, Zoro, Lopes, Buşu - D.Stoica - Buleică, Nicolae, Prepeliţă, Subotici (Firţulescu 71) - Stoianof (Gângioveanu 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Goluri: D. Stoica 14-autogol, Wesley 82 / Subotici 40
Stadion „Municipal": 4.000
Arbitru: Cristian Găină Sava

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite