Mizele ultimei etape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum campioana şi retrogradatele sunt deja ştiute, runda a 34-a va clarifica situaţia echipelor care merg în Liga Europa şi în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Meciul Timişoara – Dinamo este important pentru ambele echipe. Gazdele vor să rămână pe doi, iar „câinii“ să depăşească Rapidul.

Diferenţa de un loc la sfârşitul campionatului te poate scuti de un tur preliminar în Liga Europa.

Locul doi: Timişoara (63 de puncte) sau Vaslui (62)

Cea mai importantă partidă a etapei de mâine este cea dintre Timişoara şi Dinamo. Bănăţenii au nevoie de victorie pentru a fi siguri că vor termina pe locul doi. În caz contrar, violeţii pot fi depăşiţi de Vaslui, care trebuie să câştige la Târgu-Jiu. Dacă Timişoara pierde, iar Vaslui face doar un punct, cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, caz în care tot  Timişoara va termina pe doi, datorită meciurilor directe. Miza: turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Dacă treci de acest tur, ajungi în play-off-ul pentru grupele Ligii Campionilor. De aici, un eventual eşec te trimite în grupele Ligii Europa. 

Locul patru: Dinamo (56), Rapid (56) sau Steaua (54)

Dinamo şi Rapid sunt la egalitate de puncte. Giuleştenii, care au meci acasă cu Braşov, sunt în faţa „câinilor" la golaveraj, însă vor pierde poziţia a patra dacă Dinamo învinge la Timişoara, pentru că la finalul sezonului primul criteriu de departajare îl reprezintă meciul direct. Alb-roşii au câştigat acasă cu Rapid şi au remizat în Giuleşti. În plus, „câinii" au la îndemână şi Cupa României. Dacă vor câştiga trofeul, dinamoviştii merg direct în play-off-ul pentru Liga Europa. O şansă minusculă la locul patru o are şi Steaua. Miza: turul trei preliminar al Ligii Europa şi, implicit, evitarea unei „duble" în turul doi preliminar.

Locul şase: Steaua(54) sau Mediaş (52)

Este ultimul loc care duce în Europa, însă numai dacă Steaua pierde Cupa României. Steliştii au două puncte în faţa Mediaşului, însă joacă la CFR Cluj, în vreme ce Gazul are meci mai uşor, la Craiova. La egalitate de puncte între Steaua şi Mediaş, Gazul este echipa avantajată la meciuri directe. Steaua are două variante de a merge în Europa: să câştige finala Cupei sau să nu fie depăşită de Mediaş în clasament. Dacă înving la Cluj, steliştii pot ajunge chiar pe patru sau pe cinci, în funcţie de ce fac Dinamo şi Rapid.  Miza: accesul în Liga Europa (turul doi preliminar).

Calendarul  cupelor europene

Liga Campionilor

- Turul 3 preliminar (locul 2 din Liga I)
Tur - 26/27 iulie
Retur - 2/3 august
- Play-off
Tur - 16/17 august
Retur - 23/24 august
- Grupe (Oţelul)
Primul meci: 13-14 septembrie
Liga Europa

- Turul 2 preliminar (locul 5)
Tur - 14 iulie
Retur - 21 iulie
* Aici va juca echipa de pe locul 6, dacă Dinamo câştigă Cupa României
- Turul 3 preliminar (locul 4)
Tur - 28 iulie
Retur - 4 august
- Play-off (câştigătoarea
Cupei României şi locul 3)
Tur - 18 august
Retur - 25 august

Alte interese la final de sezon

- Brăneşti (22 de puncte) şi Sportul (20 de puncte)  trag pentru a-şi îndeplini sau pentru a se apropia de baremul de 25 de puncte. Altfel, vor porni în Liga a II-a cu un deficit de puncte.
- Fiecare loc mai sus în clasament îţi poate aduce mai mulţi bani din drepturile TV. Pentru că nu s-au vândut toate pachetele, nu se ştie precis care e diferenţa dintre locuri din punctul de vedere al banilor
încasaţi.
- Craiova va avea la meciul cu Mediaş o primă din partea Stelei. Cel puţin aşa a sugerat Gigi Becali, care vrea să-şi asigure participarea în Liga Europa

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite