Miză zero, orgolii mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Altădată un meci între rivale la titlu, Dinamo – CFR Cluj a ajuns acum o partidă banală între ocupantele locului cinci, respectiv zece. Borcea şi Andone vor să se răzbune pe şefii clujenilor, fiecare din motive diferite. De partea cealaltă, Paszkany are o ambiţie personală de a învinge Dinamo chiar în „Ştefan cel Mare“.

Răceala dintre Dinamo şi CFR s-a cultivat în timp. Pe lângă ghinioanele „câinilor" la fiecare întâlnire cu ardelenii, de la accidentări până la greve ale jucătorilor, partida tur a produs un scandal colosal, după ce suporterii dinamovişti fără buletin de Bucureşti n-au fost lăsaţi pe stadion! Drept urmare, Borcea i-a desfiinţat pe Paszkany şi compania şi s-a jurat că se va răzbuna.Totuşi, privind situaţiile celor două formaţii în clasament, meciul de diseară n-are nicio miză. Dinamoviştii sunt cu un pas în finala Cupei României şi pot prinde Liga Europa prin această competiţie, în timp ce clujenii traversează un sezon complet ratat în care nu mai au niciun obiectiv.

CFR joacă pe 3.000 de euro, Dinamo - pe nimic

Faptul că meciul cu CFR nu este unul cu miză reiese şi din decizia acţionarilor roş-albilor de a nu oferi nicio primă pentru un eventual succes. De partea cealaltă, Paszkany, care nu va veni la partidă, i-a anunţat pe elevii lui Minteuan că vor lua câte 3.000 de euro, dacă-i bat pe rivali chiar în „Ştefan cel Mare". „E o ambiţie personală a lui Paszkany să câştige chiar pe terenul celor de la Dinamo", a explicat un apropiat al clujenilor.

Şi Ando vrea răzbunare

Un alt „război" se va purta şi între antrenorul dinamovist, Ioan Andone, şi şefii CFR-ului, Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan. Aceştia l-au demis din Gruia pe „Fălcos" în 2008, exact înainte ca echipa să debuteze în grupele Ligii Campionilor, răpindu-i tehnicianului un vis, acela de a antrena în cea mai tare competiţie intercluburi. La vremea respectivă, Ando, cel care cucerise eventul cu CFR, a spus că nu vrea să mai audă niciodată de Paszkany şi de Mureşan. Între timp, relaţiile s-au mai îmbunătăţit, însă Andone tot nu a trecut peste episodul de acum trei ani.

Clujenii l-au ofertat pe Selymeş

Cum acest sezon a fost compromis pentru CFR, sefii îşi fac deja planuri pentru un nou antrenor. Fostul component al „Generaţiei de Aur", Tibor Selymeş a intrat în vederile ardelenilor, care l-au contactat pentru a-i oferi banca tehnică a echipei. Cu un parcurs excelent la Astra, Selymeş este un tehnician pe placul lui Paszkany, iar antrenorul urmează să le dea zilele următoare un răspuns clujenilor. În afară de Astra, Selymeş a mai pregătit Sopron, Liberty Salonta şi Sportul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite