Mititelu vrea să ruineze Federaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir, Mircea Sandu şi Adrian Mititelu erau pe vremuri foarte buni prieteni
Dumitru Dragomir, Mircea Sandu şi Adrian Mititelu erau pe vremuri foarte buni prieteni

Patronul „Ştiinţei“ susţine că trebuie să primească 237 de milioane de euro  despăgubiri din partea FRF pentru că a pierdut 39 de jucători.

Deşi Curtea de Apel a decis anularea deciziei de suspendare a dezafilierii Universităţii Craiova, Adrian Mititelu nu va înscrie echipa în viitoarea stagiune a Ligii a II-a până când Federaţia Română de Fotbal nu-i va înapoia şi cei 39 de jucători care au fost declaraţi liberi de contract în urma dezafilierii din 20 iulie 2011.

„Noi n-avem cu cine juca în acest moment. Dacă jucătorii nu ne sunt înapoiaţi, să ne dea contravaloarea lor!", a tunat Mititelu, care ieri a trimis o notificare Federaţiei, în care spune că aşteaptă despăgubiri de 237 milioane de euro, dar precizează că e dispus şi să negocieze această sumă. El a ajuns la această sumă, care l-ar propulsa direct în primii 20 cei mai bogaţi români, conform topului revistei „Forbes", adunând clauzele contractuale pe care susţine că jucătorii le aveau. Astfel, Florin Costea, spre exemplu, e cotat la 12 milioane de euro deşi site-ul transfermarkt.de, specializat în evaluarea fotbaliştilor din întreaga lume, îl cotează la numai 900.000 de euro.

Jucătorii valorează 10 milioane de euro

Dintre cei 39 de jucători revendicaţi de către patronul „Ştiinţei", doar 26 au jucat pentru prima echipă, restul fiind juniori din lotul „satelitului" Primăvara Craiova, iar întreaga valoare a fotbaliştilor pe care i-a avut Mititelu este la ora actuală de 10.425.000 de euro. O parte dintre fotbalişti, precum Dorel Stoica sau Ovidiu Dănănae, sunt liberi de contract în acest moment, aşa că ar putea reveni fără probleme la Universitatea.

„Conform sechestrului asigurator instituit de către ANAF înainte ca echipa să fie dezafiliată, tot acest lot nu valorează decât 3,6 milioane de euro. Am hârtia care atestă acest lucru, despre care 200 de milioane de euro vorbim?!", s-a întrebat şi Dumitru Dragomir. Pentru a ajunge să primească vreun ban de la FRF, Adrian Mititelu are nevoie de o altă decizie a instanţei, care să oblige forul lui Mircea Sandu să plătească despăgubiri, dar acest lucru este momentan departe de a se întâmpla.

„A vrut să-mi dea şpagă"

Deşi admite că Universitatea Craiova poate reintra în fotbal, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, direct implicat în excluderea echipei, susţine că formaţia olteană nu va rezista multă vreme în fotbal, dacă nu-şi achită datoriile.

„Federaţia a anticipat că Universitatea poate câştiga procesul. Rămâne de văzut acum dacă doamna judecătoare va permite ca una dintre societăţile falimentare să preia un loc de Liga a II-a. Dacă Mititelu se înscrie în campionat pe vechea societate, nu va putea rezista mai mult de patru etape. Se va ajunge la neprogramare, iar apoi echipa ar putea fi dezafiliată din nou. El are datorii de 15 milioane de euro numai la Fisc, dar are şi la persoane fizice. E însă posibil ca echipa să fie băgată şi în Liga I, dacă aşa decide instanţa. Se poate organiza campionatul şi cu 19 echipe, numai că toate aceste decizii trebuie motivate. Prevăd nişte gafe de proporţii în motivarea actualei hotărâri a Curţii de Apel", a mai spus Dragomir.

„Mititelu e în stare de orice. A venit la mine să îmi dea o şpagă de 20 de milioane de euro, ca să-l ajut să pună mâna pe nişte pământuri din zona Olteniei. I-am spus că asta e puşcărie curată, că n-am cum să-l ajut", a mai dezvăluit şeful LPF. 

"Mititelu vrea să joace în Liga I, dar el n-are bani nici ca să susţină o echipă de Liga a III-a în acest moment."
Mircea Sandu preşedinte FRF

"Instanţa n-are cum să-mi dea mai puţin de 50 de milioane de euro ca despăgubire. S-ar putea să ni se admită chiar şi suma fantastică de 237 de milioane de euro!"
Adrian Mititelu patron Universitatea Craiova

"Dacă asta decide instanţa, jucătorii se vor întoarce la Craiova. Vor fi obligaţi! Dacă nu vor, atunci doamna judecător o să dea ordin să fie arestaţi."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

Vrea bugetul FRF pe 20 de ani

Dacă Mititelu va reuşi să convingă instanţa că FRF trebuie să-i plătească 237 de milioane de euro, forul condus de Mircea Sandu se poate considera distrus din punct de vedere financiar. Bugetul anual al FRF este de 12 milioane de euro, despăgubirea cerută de oltean reprezentând veniturile pe 20 de ani ale Federaţiei.

Eugen Trică sună adunarea în Bănie

Fostul fotbalist al Universităţii Eugen Trică este însă de părere că Adrian Mititelu poate încropi rapid un lot competitiv. „Toată lumea aşteaptă ca Universitatea să revină. Acum să vedem unde revine, în Liga I sau în Liga a II-a. Fotbalişti se găsesc în Craiova, mâine facem un lot de 60-80 de jucători care să se bată la campionat. Normal că ar face faţă în Liga I, doar se ştie că oltenii sunt ambiţioşi. Visul meu e să antrenez şi eu echipa într-o zi", a spus actualul tehnician al echipei de Liga a III-a Juventus Bucureşti.

S-a trecut la jigniri grele: „Hidosul de Dragomir e un analfabet şi un agramat. Nu ştie să numere până la zece"

Adrian Mititelu a luat efectiv foc ieri şi a lansat un atac extrem de dur la adresa preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. „Dă-l dracului! Hidosul ăsta doar dă din gură. Nu mai merge bă Dragomire! Eu am venit cu dovezi, el e un agramat şi un analfabet. Nu îi mai merge cu pile şi cu relaţii. Ce dracu de relaţii ai tu, Dragomire, care nu ştii să numeri până la zece? Mai bine şi-ar da demisia, pentru că e o cangrenă a fotbalului românesc!", a urlat Mititelu la Gsp Tv. El crede că şeful LPF va încerca să scape de acest caz printr-o metodă diabolică. 

„O să treacă totul pe numele soţiei şi o să divorţeze, iar când o să se dea o decizie o să aibă o vârstă înaintată şi o să spună că nu suportă detenţia, dar 80 la sută din români nu-l mai vor nici pe el, nici pe Sandu în fotbal. Au făcut numai abuzuri în România, dar nu o să-i mai scape nici Merkel, nici Obama de justiţie", a mai spus Mititelu, care a precizat ferm că nu vrea să înfiinţeze o nouă echipă: „Decât să fac o echipă acum şi să râdă alţii de mine, mai bine nu o fac. Păi după trei înfrângeri, suporterii o să-mi sară în cap".

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite