Mititelu dă lovitura: Piţurcă vine la Craiova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Ştiinţei susţine că l-a convins pe fostul antrenor al Stelei să preia echipa. Adrian Mititelu a aruncat ieri bomba. „M-am întâlnit cu Victor Piţurcă şi cred că l-am convins să vină la Craiova. Am simţit că vrea asta“, a spus finanţatorul „juveţilor“.

Mititelu şi Piţurcă s-au văzut, ieri, în Bucureşti, pentru a relua o discuţie mai veche: instalarea fostului selecţioner pe banca Universităţii. La fel ca la întâlnirile precedente, Piţi i-a fixat nişte condiţii omului de afaceri, între care şi asigurarea unei stabilităţi financiare pentru minimum trei sezoane.

Dacă la prima discuţie, patronul Ştiinţei nu i-a putut oferi tehnicianului garanţiile cerute, acum el pretinde că are rezolvarea. În maximum două luni Mititelu va face o afacere barosană, urmând să vândă un teren. Astfel, va avea bani mulţi pentru fotbal.

Visează să ia titlul

Originar din Craiova şi cu multe legături în Bănie, Piţurcă s-a interesat dacă Mititelu bravează sau nu şi, aflând că lucrurile stau aşa cum le-a prezentat patronul Universităţii, a cerut timp de gândire. El vrea să se sfătuiască şi cu staff-ul său, din care fac parte Florin Marin, Gabi Boldici şi Eugen Neagoe, pentru a discuta termenii colaborării şi cu ei.

"Dacă vin la Craiova, vreau să am echipă cu care să le bat şi pe Steaua, şi pe Dinamo, pe toţi!", i-a spus Piţi lui Mititelu. Acesta din urmă susţine însă că l-a convins olteneşte pe antrenorul de 54 de ani. „Acum avem probleme cu banii şi suferim, dar am ales să suferim împreună, până le vom rezolva. Piţurcă îşi va face singur contractul.

Eu vreau să stau mai mult în umbră. Piţi a venit şi cu o idee extraordinară: să cedăm acţiuni suporterilor. E un moment istoric pentru Ştiinţa", a anunţat, victorios, patronul „juveţilor".

Piţi: „Nu e nimic oficial"

Acesta a umblat şi la orgoliul lui Piţurcă, care este un personaj foarte iubit în Oltenia şi care poate umple din nou stadionul „Ion Oblemenco". „Înainte de a fi stelist sau mai ştiu eu ce, Piţi e oltean. El va avea puteri de patron, libertate maximă. Am cea mai mare încredere în el. Oltenii fierb deja. Vrem din nou o echipă mare", a punctat Mititelu.

Contactat, Piţurcă n-a spus decât atât: „Aş fi vrut ca discuţiile noastre să rămână între noi. Vom vedea ce va fi, nu e nimic oficial deocamdată". Piţurcă a mai antrenat Craiova în sezonul 1994-1995, când a terminat pe locul doi, şi atunci i-a urmat la cârma echipei tot lui Aurel Ţicleanu.

Neagoe, soluţia interimară până la venirea lui Piţi

Până să ajungă la Craiova, Piţi face deja planuri. Întrucât semnarea actelor va mai dura, iar Ştiinţa e în pericol să mai piardă puncte, fostul selecţioner vrea să se implice încă de acum. În locul demisului Aurel Ţicleanu poate fi instalat Eugen Neagoe (foto), mâna dreaptă a lui Piţi, care se va ocupa de echipă până la venirea mentorului său.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite