Mititelu căra navete cu vin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă portretul celor mai controversaţi oameni din fotbalul românesc. Astăzi: Adrian Mititelu. Actualul finanţator al Ştiinţei a cunoscut sărăcia cruntă în tinereţe, când îşi câştiga existenţa lucrând ca ospătar, brutar sau chelner.

Povestea lui Mititelu pleacă din satul Booveni, situat la 30 de kilometri de oraşul Craiova. Ajică, aşa cum îi spuneau localnicii, a rămas prematur fără mamă şi a trebuit să se descurce de unul singur. A plecat de la coada vacii, după cum el singur recunoaşte cu umor: „Aveam 14-15 vaci, oi, capre, de care trebuia să am grijă. La şase dimineaţa le mulgeam şi plecam cu ele la păşune şi veneam seara la şase acasă. Probabil, eu când păşteam vacile la Booveni, Becali păştea oile".

Primele meserii pe care le-a avut Mititelu: brutar, ajutor de ospătar şi chelner. Cu actualul patron al „juveţilor" dospind pâinea au rămas câteva imagini memorabile. Mititelu era altfel pe-atunci: mult mai tânăr, cu părul vâlvoi şi chiar emotiv în momentul în care era intervievat de Sebastian Domozină, cunoscutul crainic sportiv.

Ajuns în Craiova, Mititelu a luat-o tot de jos, prima lui meserie fiind cea de picolo, la Hotelul Jiul. „Am cărat mii de navete cu băutură. Apoi am devenit chelner", a povestit Mititelu. Încă din tinereţe, acesta avea patimă pentru Ştiinţa! Era nelipsit de la meciurile Universităţii, fiind numit, la un moment dat, chiar preşedinte al Ligii Suporterilor.

Ca ultras, actualul finanţator al alb-albaştrilor a luat nenumărate bătăi, care i-au lăsat şi urme pe faţă. Cele mai crunte lovituri i-au fost aplicate în Giuleşti şi în „Ştefan cel Mare". De-aici şi ura pe care Mititelu o poartă echipelor bucureştene.

Fura prune cu Staicu

Succesul lui Mititelu în afaceri i se datorează lui Dinel Staicu, care a rememorat ulterior primul lor „business", furtul de prune: „Eu şi cu Adrian încărcam prune cu celofanul. Şi abia urneam maşina din loc. O Dacia papuc. Aşa am făcut noi primii bani". Ce a urmat? Staicu a prosperat şi nu l-a uitat nici pe Mititelu. Acesta şi-a dezvoltat prima afacere serioasă în Craiova în urmă cu zece ani, un ziar „Ediţie Specială". Ajuns patron al Ştiinţei, Dinel l-a apropiat pe Mititelu şi mai mult de „juveţi". L-a numit vicepreşedinte, preşedinte, iar în 2004 l-a pus patron la echipă doar pentru trei zile! Aceasta a fost cea mai mare umilinţă pe care Mititelu a primit-o de la Staicu.

A cumpărat Craiova cu o benzinărie!

La sfârşitul sezonului 2004-2005, Universitatea Craiova a ajuns în Divizia B. Gurile rele spun că atunci Mititelu şi Staicu au plănuit să ducă echipa în liga secundă. Amândoi ar fi avut de câştigat. Staicu bani, de pe urma transferului mai multor jucători la Dinamo, dar şi a faptului că ar fi scăpat de câteva dosare ajunse la DNA. La rândul lui, Mititelu şi-a văzut visul cu ochii. A ajuns patron la Universitatea, definitiv. Preţul plătit de el era derizoriu: o benzinărie, de 750.000 de euro, de care Staicu nu s-a putut folosi la început, fiind construită ilegal!

Pe toate feţele

Afaceri: Deţine mai multe terenuri şi a câştigat bani frumoşi din vânzarea lor. Mai are un ziar local, „Ediţie Specială".
Avere: Afacerile lui sunt estimate la 22 de milioane de euro. Deţine şi o vilă în centrul oraşului Craiova, dar şi câteva maşini de lux, Mercedes, evaluate la 300.000 de euro.
Defect: Trece destul de uşor la insulte atunci când nu reuşeşte să fie convingător. Nu acceptă să fie condus de nimeni şi decide de unul singur. Victor Piţurcă e primul antrenor care îl stăpâneşte.
Calitate: E sufletist. Iubeşte cu adevărat Ştiinţa, nu din interes.
Familie: E căsătorit cu Ileana, alături de care are un băiat, Adrian (15 ani) - căruia vrea să-i lase clubul moştenire - dar şi o fată, Gabriela (19 ani), studentă la Drept.
Performanţe: A promovat cu Universitatea Craiova din Divizia B în sezonul 2005-2006. A reuşit să-l convingă pe fostul selecţioner Victor Piţurcă să semneze cu Ştiinţa.

"Mititelu are antrenor mare şi a construit în timp o echipă frumoasă. E un patron înţelept şi cred că în scurt timp va culege roadele muncii depuse."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

"Mititelu e un ţăran care vrea să joace rol de barosan. Nenoroceşte Craiova! Este un datornic vândut, un drogat."
Ioan Becali fost impresar

L-a băgat pe Solomon la puşcărie

Adrian Mititelu a intrat în numeroase conflicte. Cel mai răsunător a fost cel cu fostul primar al Craiovei. Scandalul dintre cei doi s-a derulat pe parcursul mai multor ani şi a culminat cu încătuşarea edilului. Mai multe voci din Bănie spun că arestarea lui Solomon a fost pusă la cale de Adrian Mititelu. Supărat că fostul primar nu-i ceda stadionul, motiv pentru care a fost nevoit să plece la Severin cu echipa, patronul „juveţilor" l-a turnat pe Solomon că a luat şpagă de la Cornel Penescu!

image

S-a certat şi cu „baciul"

Deznodământul? Primarul a fost arestat şi şi-a pierdut scaunul de edil.Adrian Mititelu s-a mai duelat în trecut cu numeroşi conducători de cluburi, iar scandalurile cu foştii componenţi ai Craiovei Maxima sunt de notorietate. Tilihoi, Cîrţu sau Cămătaru au purtat războaie declarative cu patronul Universităţii. Nici Gică Popescu nu a scăpat de furia lui Mititelu.

Note „Adevărul"

Corectitudine: 7 / 10
Influenţă: 7 / 10
Credibilitate: 6 / 10
Abilitate: 7 / 10
Relaţii: 8 / 10
Cunoscător fotbal: 6 / 10
Profesionalism: 7 / 10

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite