Mititelu, reclamat la Poliţie de Cristescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al oltenilor susţine că a împrumutat clubul cu 150.000 de euro, bani pe care nu i-a mai recuperat nici acum. Patronul Ştiinţei e cercetat de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere.

Adrian Mititelu înacasează lovitură după lovitură. Aflat în procese cu Victor Piţurcă şi cu Dumitru Dragomir, finanţatorul alb-albaştrilor s-a trezit dat pe mâna Justiţiei de către Silvian Cristescu. Acesta a reclamat la Poliţie faptul că în perioada în care a fost preşedinte al clubului din Bănie a achitat diverse cheltuieli ale echipei, iar sumele de bani care însumează peste 150.000 de euro nu i-au fost restituite de Mititelu.

Reprezentanţii IPJ Dolj au confirmat că au primit o reclamaţie împotriva patronului Universităţii din partea lui Cristescu la data de 20 mai.

Închisoare de la trei luni la patru ani

„Plângerea a fost înaintată Serviciului de Investigare a Fraudelor, iar în prezent se efectuează cercetări în această cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz de încredere", a declarat agentul de poliţie, Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, pentru „Gazeta de Sud".

Potrivit Codului Penal, însuşirea unui bun mobil al altuia, dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la patru ani sau cu amendă. Dacă bunul este proprietate privată, cum este şi în acest caz, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Silvian Cristescu, fost jucător al Craiovei, a îndeplinit funcţia de preşedinte al clubului până în luna ianuarie a acestui an, când a fost dat afară de Mititelu împreună cu Piţurcă şi toţi colaboratorii acestuia.

5 luni a durat ultimul mandat de preşedinte al lui Silvian Cristescu la Universitatea Craiova, între august şi decembrie 2010.

Emoţii cu licenţa pentru Liga a II-a

Retrogradată din prima ligă, Craiova are şanse mari să ajungă tocmai în Liga a III-a! Asta din cauza datoriei de şapte milioane de euro pe care Mititelu o are către Piţurcă! Patronul Craiovei speră ca FRF să nu ia în calcul această datorie până nu va exista un verdict definitiv de la TAS. Pentru Liga a II-a, Comisia de licenţiere nu va lua în considerare debitele echipelor către bugetul de stat. În acest moment Ştiinţa are de plătit statului aproximativ trei milioane de euro.

Ciucă, noul lider al echipei

Mădălin Ciucă este jucătorul în jurul căruia Mititelu vrea să formeze noua echipă a Universităţii. În această perioadă în care majoritatea fotbaliştilor importanţi şi-au depus memorii pentru rezilierea contractelor, fundaşul de 28 de ani i-a promis lui Adrian Mititelu că va rămâne la Ştiinţa ca să pună umărul la revenirea formaţiei în Liga I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite