Mititelu, falit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul oltenilor are datorii de 450.000 de euro, iar jumătate din această sumă trebuie achitată până cel târziu miercuri. Altfel, Ştiinţa va pierde meciul cu Steaua la masa verde. Din cauza restanţelor, trupa pregătită de Napoli riscă neprogramarea în prima etapă din 2011.

Craiova continuă să fie sufocată de datorii! Chiar dacă şi-a încărcat un pic conturile în această iarnă, Adrian Mititelu nu a reuşit să scoată echipa din criză, perspectivele rămânând sumbre.

În ianuarie, patronul oltenilor a încasat 420.000 de euro de la LPF, a doua tranşă din drepturile TV, dar şi 300.000 de euro din vânzarea lui Julius Wobay la Khazar Lankaran. Banii nu au fost însă suficienţi pentru a asigura liniştea echipei. 250.000 de euro au fost deja viraţi către jucători şi membrii noului staff tehnic.

Alţi 250.000 de euro, reprezentând salariile pe luna trecută, ar trebui achitaţi angajaţilor în zilele următoare. Dacă aceste restanţe ar fi plătite azi, lui Mititelu i-ar mai rămâne doar 220.000 de euro din tot ce a încasat în această iarnă! Exact cât însumează toate celelalte datorii către foşti jucători ai Ştiinţei şi LPF.

Presat şi de alţi creditori

Acestea trebuie achitate până cel târziu miercuri. În caz contrar, formaţia pregătită de Nicolo Napoli nu va fi programată, duminică, la meciul de pe teren propriu cu Steaua! Aproape zilnic la uşa lui Adrian Mititelu, apar noi creditori. Cum societatea care reprezintă echipa este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - Legea insolvenţei, cei care solicită bani apelează la Justiţie pentru tranşarea problemelor.

Numai în ultima lună au apărut două noi sentinţe. Judecătoria a dispus evacuarea echipei din incinta Complexului „Ion Oblemenco" în contul unei datorii de 5.000 de euro, iar Ardia SRL, firma de pază care a asigurat ordinea la meciurile de acasă, a câştigat şi ea plata unor restanţe în valoare de 126.000 de lei.

Colac peste pupăză, fiscul, care a pus sechestru pe terenurile deţinute de club, pe conturile bancare, precum şi pe drepturile federative ale fotbaliştilor, speră să recupereze şi el datorii de circa 2.000.000 de euro pe care echipa le are către bugetul de stat!

Datorii ce trebuie plătite până miercuri

Florin Şoavă - 90.000 de euro

Peter Merlier - 45.000 de euro

FC Caracal - 50.000 de euro

Amendă LPF - 35.000 de euro

Total: 220.000 de euro


Cu Steaua, fără spectatori?

Adrian Mititelu se confruntă zilele acestea cu încă o problemă destul de delicată. Până cel târziu vineri, el trebuie să monteze noi turnicheţi şi noi camere video pe stadion. Arena a fost călcată de hoţi în această iarnă şi a rămas fără dotările solicitate de LPF. Dacă situaţia nu va fi rezolvată, partida cu Steaua se va disputa cu porţile închise!

Oricum, fanii au anunţat că vor boicota derby-ul în semn de protest faţă de scandalurile în care patronul a implicat echipa în ultima perioadă.

În altă ordine de idei, telenovela Găman-Bărboianu continuă! Declaraţi liberi de contract de către LPF, Găman şi Bărboianu vor contesta în zilele următoare noile contracte de joc cu Universitatea.

Fals în acte?

Cei doi jucători susţin că nu au semnat niciodată noi angajamente cu clubul, ci doar nişte foi în alb ca acord la amânare a plăţilor către ei. De asemenea, ei susţin că hârtiile, care nu erau datate, au fost iscălite în decembrie, iar acum pe ele este trecută data de 17 ianuarie. Găman este dorit în continuare de Vittese Arnhem, în timp ce pentru Bărboianu ar fi apărut şi o ofertă de la Parma.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite