Mititelu: „Mi-e milă de Stoica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul dintre Adrian Mititelu şi Dorel Stoica continuă. Într-un articol postat azi pe blogul său, finanţatorul oltean i-a dat replica fostului căpitan al Universităţii, care declarase că Mititelu îi datorează 270.000 de euro.

Războiul dintre Mititelu si Stoica a cunoscut azi un nou episod. După ce fostul jucător al Craiovei a dezvăluit că Universitatea îi datorează 270.000 de dolari şi că în ultimele 6 luni petrecute în Bănie a jucat gratis, patronul alb-albaştrilor a ţinut să clarifice lucrurile şi i-a răspuns dur actualului stelist.

„Am zis să fiu băiat bun, să nu pun clubul să plătească”

Stoica susţine ca nu el este cel care ar trebui să-i plătească Universităţii un milion de euro, ba mai mult, că a renunţat de bunăvoie la salariul său pe ultimele 6 luni,  timp în care a evoluat gratis în tricoul Craiovei.
“Eu aveam un salariu de 400.000 de dolari pe an la Craiova, însă ultimele 6 luni am jucat gratis, n-am văzut nici măcar un dolar. Nimic. Mai aveam 5.000 de euro pentru fiecare victorie şi în acel sezon cred că am avut 15-16 victorii. Nici un ban din acei 75.000-80.000 n-am văzut. Am zis să plec de la Craiova şi să fiu băiat bun să nu pun clubul să plătească acele restanţe în valoare de peste 270.000 de dolari. Am plecat în Arabia şi am făcut un bine Craiovei. Am plecat ca să nu mai fiu nevoit să joc gratis la Craiova, asta trebuie să ştie lumea. În plus, Mititelu a vrut să mă dea afară de la Universitatea de vreo 3 ori şi tot de atîtea ori a venit la mine să ne împăcăm şi să mă-ntorc la echipă.” a declarat Dorel într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

“Mi-e milă de el şi de situaţia degradantă in care a ajuns”

Declaraţiile mijlocaşului Stelei n-au fost deloc pe placul finanţatorului Universităţii care a ţinut să-i răspundă pentru a clarifica situaţia. Mititelu denunţă comportamentul neprofesionist al fostului său jucător şi-i aminteşte acestuia că a jurat pe o icoană că nu va juca nicăieri in ţară în afara Universităţii.
“În momentul în care a plecat în Arabia Saudită, el ştie că Universitatea i-a făcut o favoare şi tot el ştie că a jurat pe o icoană din biroul meu că nu va juca niciodată decât la Universitatea Craiova, în România. Deşi de foarte multe ori a dat dovadă de neprofesionalism (plecări din cantonament neanunţate, conflicte cu antrenorii etc.), tot timpul a fost tolerat şi tratat cu blândeţe”, a spus patronul oltean.
Altfel, Adrian Mititelu dă de înţeles ca Stoica n-ar fi meritat salariul pe care l-a avut în Bănie, mai ales că n-a avut nicio performanţă notabilă în tot acest timp. Mai mult, Mititelu spune că l-a scos pe Stoica din mocirla Diviziei B.
“Pentru aducerea lui la Universitatea Craiova din mocirla Diviziei B, clubul a achitat 200.000 de dolari. Fotbalistul Stoica a fost cel mai privilegiat jucător al Universităţii, din 2005 de când am preluat Universitatea Craiova. În cei 4 ani şi jumătate de contract cu Universitatea Craiova, a încasat circa 780.000 de dolari. În primul contract semnat cu Universitatea Craiova nu depăşea suma de 70.000 de dolari pe an. De la această sumă şi până la 500.000 de dolari, cât se ajunsese, a însemnat o mărire de aproape 10 ori de contract, venită din iniţiativa clubului pentru a-i face un bine spre final de carieră jucătorului Dorel Stoica. Practic, acest jucător, la un moment dat, avea unul din cele mai mari salarii din Liga I, deşi nu realizase vreo performanţă la Universitatea Craiova.”
Mititelu incheie ironic, exprimându-şi compasiunea pentru situaţia în care a ajuns fostul său jucător.
“Mi-e tare milă de el pentru situaţia degradantă în care a ajuns”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite