Juristul Ciubotă de la LPF îl contrazice pe Mititelu: "Nu înţeleg unde e nulitatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, că LPF funcţionează ilegal, pentru că membrii ei nu sunt înregistraţi, în timp ce Cătălin Ciubotă, avocatul LPF, neagă această situaţie, afirmând oficialul oltean confundă asociaţiile cu societăţile comerciale.

Mititelu a afirmat, luni, la GSP TV, că LPF funcţionează ilegal din 2003 şi că mai multe cluburi, printre care CFR Cluj, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş, nu figurează printre membrii ligii, astfel că hotărârile Adunării Generale a LPF sunt nule. "El (n.r. - preşedintele LPF, Dumitru Dragomir) stă la ligă ilegal. Juriştii ăia pe care el i-a chemat la LPF sunt nişte împachetaţi, sunt nişte nulităţi de la A la Z. CFR Cluj nu e membru, Gaz Metan Mediaş nu e membru, Dinamo nu e membru, Sibiu nu e membru. Acele persoane juridice nu sunt membri ai ligii. Din 2003, liga funcţionează ilegal. O singură modificare s-a făcut de atunci. El trăieşte într-o minciună îngrozitoare. Liga nu e firma lui Dragomir, e o asociaţie. Eu am acte de la Registrul Comerţului. Dragomir are un mandat nul. Toate hotărârile Adunării Generale sunt nule. Liga are doar trei membri valizi: Craiova, Bistriţa şi Ceahlăul. Dacă nu erau nici aceşti trei membri, Liga era suspendată automat", a spus Adrian Mititelu.

"M-a distrat declaraţia domnului Mititelu, că liga este nulă. Probabil pentru că dânsul lucrând cu făină, trei nule, a preluat de acolo. Nu are nicio legătură cu realitatea toată această vâlvă. Liga funcţionează ca o asociaţie şi doar membrii fondatori figurează în statut. Doar membrii fondatori sunt evidenţiaţi. E o problemă internă. Adunarea Generală o aprobă de fiecare dată când apar membri noi, dar nu există obligativitatea de a-i înregistra la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Ce ar însemna ca o asociaţie a revoluţionarilor spre exemplu, care are 20-30.000 de membri, să-i înregistreze pe toţi la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor? Nu sunt supuşi înregistrării pentru că s-ar face coadă la judecătorie. Statutul ligii nu prevede expres cluburile membre tocmai pentru că intrările şi ieşirile sunt nelimitate, sunt echipe care retrogradează şi altele care promovează. Nu înţeleg unde e nulitatea, e o neînţelegere. Cred că lumea confundă asociaţiile şi fundaţiile cu societăţile comerciale şi de aici apar toate aceste neînţelegeri. Liga este o asociaţie non-profit şi se presupune că intri şi ieşi când vrei, nu eşti obligat ca la societăţile comerciale unde eşti obligat să înregistrezi", a declarat Ciubotă, citat de ProSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite