Mitică înfundă Rapidul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varga a jucat cu Timişoara, dar a absentat de la meciul de ieri Rapid III - Sportul Studenţesc II din Liga a IV-a , fiind la sediul LPF
Varga a jucat cu Timişoara, dar a absentat de la meciul de ieri Rapid III - Sportul Studenţesc II din Liga a IV-a , fiind la sediul LPF

Giuleştenii riscă să piardă la „masa verde“ meciul cu Timişoara, după ce Iancu a contestat transferurile lui Bălan şi Varga. În spatele deciziei stă Mitică Dragomir, naşul lui Chivorchian. Timişoara a pierdut pe teren derby-ul cu Rapid, scor 1-0, dar e gata să-şi recupereze săptămâna viitoare punctele la „masa verde“.

Comisia de Disciplină a LPF a judecat ieri memoriul depus de Marian Iancu, care a contestat dreptul de joc al rapidiştilor Tibi Bălan şi Dacian Varga, iar bănăţenii par să aibă câştig de cauză. Deocamdată, cazul a fost expediat pentru săptămâna viitoare, la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor.

Varga şi Bălan au ajuns la Rapid în urma unei inginerii acceptate de Vasile Avram, preşedintele Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti. Cum perioada de achiziţii s-a încheiat în Liga I, cei doi jucători au fost transferaţi la o echipă din Liga a 4-a, Rapid III, care nu exista însă.

Numai că LPF nu a agreat legitimarea jucătorilor, iar în ziua meciului cu Timişoara i-a informat pe rapidişti că Varga şi Bălan nu pot evolua! În seara partidei, Vasile Avram a convocat o şedinţă a AMFB şi a înscris Rapid III în campionat. Pe baza acestei decizii, George Copos a decis ca Varga şi Bălan să joace!

Ameninţările lui Copos

Imediat după meci, Iancu i-a promis lui Copos că va pierde meciul la „masa verde". Ieri, patronul Rapidului a reacţionat. „M-a sunat Copos şi m-a ameninţat. Mi-a spus că va începe un război total", a dezvăluit patronul Timişoarei. De altfel, George Copos a anunţat ieri că va duce echipa în Liga a 4-a în cazul în care Rapid va fi depunctat: „Dacă pierdem meciul cu 3-0, voi trimite prima echipă în Liga a 4-a!".

Mitică Dragomir s-a antepronunţat

Timişoara forţează o decizie favorabilă, bazându-se şi pe sfaturile lui Mitică Dragomir. „Faceţi contestaţie şi câştigaţi sigur", le-a spus „Corleone". De altfel, preşedintele LPF este naşul lui Chivorchian, director executiv la Timişoara.

Dragomir s-a şi antepronunţat sentinţei: „Din câte am văzut eu, Rapidul este în culpă cu transferul lui Varga şi Bălan. Rapid a primit hârtia de anulare a transferurilor şi nu a făcut nimic. Eu nu am fost de acord să semnez transferurile, că nu am de gând să fac puşcărie". Patronul Sportului, Vasile Şiman, l-a atacat imediat pe Dragomir: „Liga vrea să ajute Timişoara pentru că au nişte relaţii mai speciale cu acest club."

Vasile Avram „se spală pe mâini"

Vasile Avram

Vasile Avram (foto), preşedinte al AMFB, spune că Varga şi Bălan au voie să joace la Rapid III. „Pe baza actelor şi regulamentelor pentru activitatea Ligii a IV-a, cei doi jucători sunt legitimaţi corect şi au drept de joc. Restul, ce se întâmplă la Liga 1, nu ne priveşte pe noi", a spus Avram.

„Celor de la Rapid li s-a recomandat să nu-i folosească pe cei doi. Şi totuşi au făcut-o. Rapid a venit cu o făcătură! Oricum, nu ar fi o coincidenţă ca Rapid să piardă la masa verde, acolo nu ştie nimeni meserie", a mai spus Dragomir.

.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite