Mitică a rămas cu traume din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir a fost extrem de nervos la ieşirea de la DNA
Dragomir a fost extrem de nervos la ieşirea de la DNA

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a ieşit nervos de la DNA, părând speriat de perspectiva arestului. Dacă va fi găsit vinovat în instanţă, riscă 5 ani de închisoare. Direcţia Naţională Anticorupţie i-a citat pe cei 12 membri ai Comitetului Executiv care au votat dezafilierea Universităţii Craiova, pentru a le comunica învinuirile aduse de către Adrian Mititelu, fostul patron al oltenilor.

Miercuri şi-au făcut apariţia la sediul instituţiei Ştefan Stana, Cristi Bobar, Marian Rusen, Cornel Şfaiţer şi Paul Costaş, iar ieri, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. Acesta a ajuns la sediul DNA la ora 10.40 şi a petrecut în faţa procurorilor fix 25 de minute. Deşi se afla într-o stare spirituală bună, „Corleone" a refuzat la venire să ofere declaraţii. La ieşire, a fost însă altceva. „Alinierea, dacă vreţi să vorbesc!", a ţipat Dragomir către ziarişti.

„La cererea presei şi a lui Adrian Mititelu, astăzi s-a adoptat un nou cod penal în care s-a introdus pedeapsa cu moartea. Toţi cei care am votat corect, conform regulamentelor şi statutelor, vom fi condamnaţi la moarte, iar eu am cerut ca execuţia să se facă pe stadion, ca în China, aşa cum vor Becali, Iancu şi Mititelu", a spus Corleone în spirit de glumă.

Starea nu l-a ţinut decât două minute, pentru că întrebările agresive ale jurnaliştilor l-au scos din sărite. „Bă, nebunilor. Puneţi mâna pe carte. Mititelu trebuia să ne dea în judecată în civil, nu în penal. Aşa scrie la regulament. Eu sunt învinuit, nu inculpat. Dacă am fost chemat la DNA, nu înseamnă că sunt vinovat", a afirmat el nervos.

„Vreţi sânge?"

Adevărata explozie a urmat ulterior, când reporterii prezenţi la sediul DNA îl urmăreau pe Dragomir cu microfoanele şi cu camerele în timp ce acesta se îndrepta spre maşina sa. „Huoo, mă călcaţi pe picioare. Cine sunteţi voi să mă agresaţi pe mine? Mi-aţi dat pumni în coaste. Nu vă e ruşine. De ce nu mă lăsaţi să plec? Dacă sunt vinovat, voi suporta consecinţele, dacă nu, o parte din voi să veniţi să vă cereţi scuze. Ce vreţi voi, sânge cu orice scop şi decapitarea unui om, doar pentru că a fost mai mulţi ani într-o funcţie, sau dreptate?", a ţipat preşedintele LPF la plecare.

Ca şi ceilalţi 11 învinuţi, Mitică Dragomir are la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi pregăti apărarea. Dacă dosarul va fi trimis în instanţă şi va fi găsit vinovat, preşedintele LPF riscă cinci ani de închisoare. Luni, urmează să ajungă la DNA, în aceeaşi speţă, şi Mircea Sandu.

A stat de două ori după gratii

Dintre toţi membrii Comitetului Executiv, Dumitru Dragomir este singurul care are experienţa unor perioade petrecute după gratii. Prima dată s-a întâmplat în 1976, pe când era la Vâlcea, Dragomir fiind arestat două luni şi jumătate după ce a fost prins că juca poker şi barbut.

A doua „aventură" a lui Dragomir în arest a fost mult mai traumatizantă. El a fost încarcerat imediat după Revoluţie, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor obşteşti. Întrucât vremurile erau tulburi atunci, Mitică a suferit mult după gratii, chiar el mărturisind că în fiecare noapte se aştepta să fie împuşcat. „O dată chiar era să mor, însă nu împuşcat, ci din cauza unui blocaj renal. Doctorul mi-a zis că nu mai scap, dar a venit alt medic, mi-a dat un pumn de pastile şi m-a pus pe picioare. În celulă, unul dintre geamuri era spart. Intrau un ger şi un vânt cumplit pe acolo. Am stat închis cu toată nomenclatura ceauşistă, dar până la urmă mi-au dat drumul. N-au avut ce să-mi facă", a povestit preşedintele LPF.

„Universitatea poate reveni"

Faptul că Dumitru Dragomir s-a speriat de acuzaţiile care i se aduc de către procurorii DNA e dovedit şi de discursul pe care l-a avut la o conferinţă de presă, organizată ieri după-amiază. El a dat senzaţia că bate în retragere prin afirmaţiile pe care le-a făcut. „Dacă Adunarea Generală decide că Universitatea trebuie să revină, ea va fi reintegrată în competiţie, iar jucătorii vor reveni sau nu la echipă. Regulamentele se pot schimba, ce e aşa mare brânză? Nu poate fi vorba de abuz în serviciu, pentru că e o decizie provizorie. Nu poţi ţine jucătorii să nu joace, să le îngrădeşti dreptul la muncă. Mititelu n-a pierdut nimic, ba chiar a câştigat, că n-a avut cheltuieli", a spus preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite