Mitea, din nou fotbalist: „Simt că progresez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Mitea  (26 de ani) a jucat din nou un meci oficial după mai bine de doi ani. Sâmbătă seara, contra Rapidului, el a bifat prima sa partidă în tricoul Petrolului.

Atacantul a intrat pe teren în minutul 84, când l-a înlocuit pe Vali Negru. Trei minute mai târziu, Pancu a înscris pentru Rapid. Mitea putea deveni eroul „lupilor" la faza imediat următoare: a fost lansat în adâncime şi ar fi rămas singur cu portarul, dar preluarea l-a trădat.

100% apt într-o lună

„Aşteptam de ceva vreme să revin pe teren la un meci de Liga I. Din păcate, echipa mea, Petrolul, a pierdut şi sunt un pic trist. Meritam să obţinem cel puţin un rezultat de egalitate", a spus Mitea pentru „Adevărul". El a semnat cu „lupii galbeni" în luna iunie, iar la momentul parafării contractului era şomer de 24 de luni! „Când m-am înţeles cu Petrolul eram în urmă rău de tot cu pregătirea. Am avut mult de recuperat. Acum, deja se simte că am progresat pentru că am făcut pregătirea de vară şi am şi jucat câteva meciuri amicale înaintea începerii campionatului. Mai am însă până să ajung la capacitatea maximă din punct de vedere fizic. Cred că abia peste trei sau patru săptămâni voi putea juca un meci întreg în Liga I", a precizat fostul internaţional de tineret şi de seniori.

Mitea, care a adunat doar 22 de prezenţe în Liga I, era considerat în urmă cu câţiva ani o mare speranţă a fotbalului românesc. La 18 ani s-a transferat de la Dinamo la Ajax, însă declinul său a început prin 2008, ca urmare a unor accidentări.

794 de zile trecuseră până sâmbătă de la ultimul meci oficial jucat de Mitea, când era la Dinamo, 5-2 cu FC Argeş, la 10 iunie 2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite