Mircea Sandu, dat în judecată pentru imn şi gazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fan al echipei naţionale, pe numele său Petre Bucur Volk, în vârstă de 59 de ani, l-a dat în judecată pe preşedintele FRF, imediat după meciul România - Franţa, disputat la 6 septembrie 2011.

În plângerea depusă la Judecătoria Sectorului 2 sunt prezentate două acuzaţii: vicierea Imnului Naţional şi prejudicierea imaginii naţionale din cauza gazonului execrabil pe care s-a jucat partida încheiată cu scorul de 0-0. Bucur îi cere „Naşului" daune morale simbolice, de 1 leu, dar şi scuze publice pentru respectivele incidente de care el îl consideră vinovat.

Au şi alte procese

Primul termen al procesului a avut loc acum trei zile, dar Sandu a cerut amânarea pentru a-şi găsi un avocat care să-i pregătească apărarea. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 20 februarie. „M-am simţit jignit ca român şi aştept să-şi ceară scuze publice. Dacă România avea rezultate, treceam cu vederea, dar aşa, ne-am făcut şi de râs în Europa cu gazonul ăla. Parcă inaugurăm în fiecare zi un stadion nou. Acum tergiversează lucrurile. Nu ştiu cum a obţinut amânarea", a afirmat Petre Bucur.     

Disputa dintre Petre Bucur şi Mircea Sandu este una veche, şi datează din 2003, de când preşedintele a pierdut un pariu inedit cu suporterul. Bucur a pus la bătaie 2.000 de euro înaintea meciului România - Danemarca, din preliminariile pentru Euro 2004, spunând că nu vom câştiga acel meci.

Sandu a acceptat pariul, dar l-a pierdut, pentru că danezii au câştigat cu 5-2 celebrul meci de pe nisip. El a plătit banii abia după procese numeroase, care au generat însă alte procese. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite