Mircea Sandu: "FIFA şi UEFA vor separarea politicului de fotbal la nivel local"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, în cadrul unei reuniuni a conducătorilor federaţiei cu membrii afiliaţi, desfăşurată la Câmpina, că FIFA şi UEFA doresc separarea fotbalului de politic la nivel local.

FIFA şi UEFA au remis o circulară în care se cere separarea dintre politic şi fotbal. Autorităţile locale sunt aşteptate să sprijine în continuare investiţiile şi să asigure infrastructura, însă nu şi activitatea de implicare în salarii, premii sau să deţină majoritatea în administrarea cluburilor. Problemele cluburilor trebuie să rămână în domeniul sportiv, fără amestecul politicului", a precizat şeful FRF.

Sandu a mai spus că reformarea fotbalului românesc este imperios necesară. "Restructurarea va începe din 2011-2012 şi va dura până în 2016-2017. Pentru Liga I va trebui şi acordul LPF. Asociaţiile judeţene trebuie să aibă un rol mai important, să crească numărul competiţiilor. Englezii au 22 de competiţii pe an, la nivel de amatori, în restul Europei sunt în medie opt-nouă, iar la noi, maxim trei. Fotbalul amator trebuie să fie la bază, ideal ar fi să ajungem la câteva sute de mii de legitimaţi în fotbalul mic. Important pentru mişcarea sportivă de la noi ar fi să reînvie spiritul Daciadei", a explicat Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite