Mircea Rednic:„Am venit să-l iau pe N’Doye“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ousmane N’Doye (stânga) va colabora din nou cu Mircea Rednic (dreapta) la Khazar Lankaran
Ousmane N’Doye (stânga) va colabora din nou cu Mircea Rednic (dreapta) la Khazar Lankaran

Fostul tehnician al „câinilor“ a explicat că scandalul iscat între mijlocaş şi Ando a pornit de la bani! La azeri, echipa lui Rednic e pe doi, la trei puncte de liderul Neftchi.

„Adevărul": Se spune că aţi venit în România pentru a-l lua pe N'Doye la Khazar...

Mircea Rednic
: Da. Am ajuns în ţară şi sâmbătă am vorbit la telefon cu domnul Badea pentru a stabili o întâlnire. Vom negocia transferul lui Ousmane în Azerbaidjan. Ne vom vedea luni (n.r. - azi). Eu am vrut să discutăm duminică, dar nu s-a putut pentru că Dinamo a avut meci.

Andone a anunţat că jucătorul nu mai are ce să caute la Dinamo.

E clar că în situaţia de acum, N'Doye nu mai poate continua  în „Ştefan cel Mare". E vorba de relaţia cu antrenorul, cu vestiarul, Dar eu îl vreau fiindcă am mare nevoie de un „închizător" bun.

N'Doye şi Andone s-au acuzat reciproc.

Din ce am auzit ar fi o problemă legată de bani, de contract. Lui Ousmane dacă îi promiţi ceva trebuie să te ţii de cuvânt şi acum nu a încasat o anumită sumă. De aici ar fi plecat totul.

Nu vă temeţi că Ousmane o să repete la Lankaran ce a făcut şi în România?

Şi eu, când eram la Dinamo, am avut unele probleme cu el. E genul de om care cu cât îl urmăreşti sau îi spui să nu facă un lucru, mai rău face! E foarte încăpăţânat. E vorba şi de viaţa lui privată, dar ca jucător n-ai ce să-i reproşezi, este un profesionist.

Deci nu vă temeţi?

Să fie clar, eu îl vreau pe Ousmane fotbalistul. Este unul dintre preferaţii mei! La Dinamo a venit la recomandarea domnului Cornel Dinu, care are ochi la jucători. A fost o mutare bună şi m-am bucurat că am ajuns să lucrez cu N'Doye.

Ce şanse de reuşită are transferul?

Negociem acum, dar mutarea se va putea face abia la iarnă pentru că acum e închisă perioada de mercato în Azerbaidjan. N'Doye va veni sub formă de împrumut la Khazar Lankaran pentru că are contract cu Dinamo până în 2012 şi acţionarii vor dori să obţină ceva în schimbul său, nu o să-l dea gratis.

E scump N'Doye?

Banii nu sunt o problemă. În Azerbaidjan se fac progrese mari şi nu mă refer doar la fotbal, ci din toate punctele de vedere. E o ţară care se dezvoltă rapid.

Doar N'Doye vă interesează? În trecut l-aţi vrut şi pe Diabate?

Diabate, ba era în lotul pentru Liga Europa, ba nu era, ba îl dădeau, ba nu, şi nu am putut să mai aştept. Atunci l-am luat pe Iordache. Oricum, vreau mai mulţi jucători de la Dinamo, nu numai pe N'Doye. Este vorba despre unii care nu sunt titulari în fiecare meci. În total, din ţară, sunt vreo şapte, opt jucători pe care-i vreau la echipă pentru că mi-ar fi de mare ajutor.

Senegalezul este dat afară de fraţii Becali?

Surse apropiate clubului din „Ştefan cel Mare" susţin că îndepărtarea lui N'Doye de la Dinamo este o manevră a fraţilor Becali. Aceştia vor să-l readucă, din iarnă, pe Florin Bratu în „Groapă". Atacantul, actualmente împrumutat la bulgarii de la Litex Loveci, este certat cu N'Doye, după ce, în sezonul trecut, cei doi au fost la un pas de bătaie! „Ce se vorbeşte atâta de N'Doye? Parcă ar fi Maradona! Până la urmă e un jucător care aleargă în chiloţi pe stradă şi care face scandal", a spus Victor Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite