Mircea Sandu: "Eu sunt pentru respectarea legii, să rămână 17 echipe în Liga I"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir (stânga) şi Mircea Sandu
Dumitru Dragomir (stânga) şi Mircea Sandu

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, la finalul Comitetului Executiv al forului, că el îşi doreşte să fie respectată legea şi să rămână 17 echipe în Liga I şi a precizat că situaţia va fi dezbătută într-o nouă şedinţă, la 1 iunie.

"S-au omologat rezultatele din Liga I, la propunerea LPF. De asemenea, LPF s-a adresat Comitetului Executiv, prin care a solicitat ocuparea locului vacant, însă articolul 20 care permite asta nu mai există. S-a stabilit ca la 1 iunie Comitetul Executiv să se întrunească din nou. La această şedinţă eu voi absenta, însă eu sunt împotriva reintroducerii acestui articol, pentru că nu este în favoarea fotbalului. Comitetul Executiv va dezbate atunci, iar şedinţa va fi condusă de Dumitru Dragomir. Eu sunt pentru respectarea legii, să rămână 17 echipe şi asta este viaţa. Dacă aş fi prezent aş vota împotriva readucerii pe tapet a acestui articol", a spus Sandu.

Mircea Sandu a precizat că mai mulţi reprezentanţi din Liga I cer reducerea numărului de echipe şi au dreptate. "Când s-a semnat contractul, trebuia să aibă şi asemenea prevederi, ca în cazul reducerii numărului de echipe să se mai scadă din bani. Cine a semnat contractul trebuia să ştie legile şi să aibă prevederi prin care creştea sau scădea preţurile. Singura echipă care merită să fie prezentă pe criteriu sportiv este Poli Timişoara. Mai mulţi reprezentanţi de la Liga I cer reducerea numărului de echipe şi au dreptate, pentru că nu avem jucători de valoare care să joace la un anumit nivel şi nici nu sunt banii necesari pentru o astfel de competiţie. Ceea ce am aprobat la Liga a II-a şi a III-a în viitor, respectiv serii cu 14 şi 12 echipe, poate fi un model şi pentru Liga I. Este şi un mijloc de a încerca să îi combatem pe jucătorii preocupaţi de pariuri", a adăugat el. Sandu a menţionat că s-a acordat avizul pentru constituirea Ligii Profesioniste de Fotbal la Liga a II-a, dar nu s-a dat acordul pentru statut, deoarece nu îndeplineşte condiţiile legale. "Nu au sediu, nu au adresă de mail şi au fost desemnaţi trei oameni care să se ocupe de asta. Activitatea propriu-zisă a noii ligi va începe din sezonul 2013/2014", a explicat el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite