Minunea a ţinut doar un meci la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida cu Gaz Metan va rămâne singura cu 20.000 de fani pentru „câini“ , fiindcă „Arena Naţională“ va intra de săptămâna aceasta în reparaţii pentru finala Ligii Europa.

Reluarea campionatului a fost perfectă pentru Dinamo. Victorie cu Gaz Metan Mediaş (2-0) pe „Arena Naţională", stadionul pe care doar Steaua câştigase, şi, mai important, în tribune au fost 20.000 de fani, mai mulţi decât în tur la derby-ul cu rivalii roş-albaştri.

Visul acţionarilor dinamovişti ca roş-albii să evolueze cu zeci de mii de suporteri „în spate" a durat însă doar o zi. Deşi anunţaseră că au închiriat „Arena Naţională" şi pentru următorul meci de acasă, cu Sportul, „câinii" se vor întoarce, până la urmă, pentru acest joc pe vechiul lor stadion, „cel mai urât din ţară", după cum a afirmat chiar acţionarul echipei, Cristi Borcea.

Şi steaua va avea interzis pe „arena naţională"

Dinamoviştii au aflat chiar la finalul meciului că cea mai mare arenă a ţării va intra în reparaţii pentru finala Ligii Europa de pe 9 mai. Primăria Capitalei a primit o înştiinţare de la UEFA că reabilitarea trebuie să înceapă chiar de săptămâna aceasta, pe 8 martie, iar o comisie va veni să inspecteze starea lucrărilor.

Astfel, nicio echipă din România nu va putea să mai joace pe „Arena Naţională" până la finala Ligii Europa, acest lucru fiind valabil şi pentru Steaua. O altă problemă cu care se confruntă oficialii lui Dinamo este, după revenirea pe arena din „Ştefan cel Mare", starea vechiului lor stadion, aflat într-o stare degradantă. Zăpada abia a fost dată de pe teren, iar copertina de la tribuna a doua trebuie refăcută, după ce, din cauza ninsorilor, s-a prăbuşit şi a distrus locurile aferente, inclusiv masa presei.

"În sfârşit am simţit că sunt antrenorul lui Dinamo. Poate că am greşit că nu am jucat şi derby-ul cu Steaua pe «Arena Naţională».''
Liviu Ciobotariu antrenor Dinamo

5 mii de spectatori  a fost media suporterilor pe teren propriu în tur a lui Dinamo.

Dinamo 2
Bălgrădean - Luchin, Grigore, Moţi, Scarlatache - Rus (Strătilă 64), D. Kone, C. Munteanu, Alexe (C. Matei 73) - M. Niculae, Dănciulescu (Platini 58). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Gaz Metan Mediaş 0
Pleşca - Zaharia, Frăsinescu, Markovici, Buzean - Tahar (Breeveld 66), Issa Ba - R. Avram (Lazăr 20), Todea (Al. Muntean 76), Petre - Fl. Bratu. Antrenor: Cristian Pustai.
Goluri: C. Munteanu 11 (penalty), Dănciulescu 28
Eliminat: Zaharia 9
Arbitru: Radu Petrescu
Stadion „Arena Naţională": 20.000

Danciu, căzut în dizgraţie

Ionel Dănciulescu bate recorduri pe linie. Contra celor de la Gaz Metan a marcat cel de-al 203-lea gol în Liga I, fiind depăşit doar de Dudu Georgescu, 252 de reuşite, şi a bifat cea de-a 470-a prezenţă în campionat, egalându-l pe ocupantul poziţiei a 4-a în clasament, Costel Câmpeanu.

Cu toate acestea, Danciu e nemulţumit pentru că, deşi a înscris, a fost înlocuit cu Michel Platini în minutul 58. Atacantul de 36 de ani a tras în acel moment nervos de tricou, a aruncat câteva cuvinte grele, după care s-a dus spre banca de rezerve. Acest moment vine şi după ce, în această iarnă, i s-a luat banderola de căpitan, în favoarea lui Marius Niculae.

„Danciu" simte că e în pericol ca treptat să-şi piardă postul de titular, dar la fel ca înaintea semnării prelungirii contractului până în vara lui 2013, când spunea că, dacă nu mai e nevoie de el, va pleca, luptă pentru postul său. „Eu încerc mereu să joc fotbal, să fac totul cu puterile mele, sper să o fac şi de acum înainte şi atât timp cât este nevoie de mine să-mi ajut echipa", a declarat Dănciulescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite