„Minerii“ lui Lucescu, interzişi la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Raţ (la pământ) a avut mereu de furcă în meciurile de la Kiev cu Dinamo
Răzvan Raţ (la pământ) a avut mereu de furcă în meciurile de la Kiev cu Dinamo

Au trecut mai bine de cinci ani de la ultimul rezultat pozitiv obţinut de Şahtior în campionat pe terenul marii rivale Dinamo. Mircea Lucescu s-a bucurat o singură dată de o victorie în deplasare cu Dinamo Kiev, în chiar primul său sezon pe banca lui Şahtior, 2004-2005.

Un nou episod din „clasicul" fotbalului ucrainean (azi, ora 20.00, netelevizat) vine într-un moment în care cele două echipe împart primele locuri ale clasamentului, la egalitate de puncte după 10 etape, „minerii" lui Mircea Lucescu având însă un avantaj minim, de o lungime, la golaveraj. Umăr la umăr, Dinamo şi Şahtior promit în acest an o luptă pasionantă pentru titlu, în care „directele" vor conta mai mult ca niciodată.

„Într-adevăr, la Kiev am avut mereu probleme, însă victoriile lor veneau într-un moment în care zarurile erau în general aruncate", a justificat Lucescu seria negativă de cinci eşecuri la Kiev în partidele din prima ligă, inclusiv două rezultate de 0-3 consecutive.

„Practic, în ultimii ani, ei n-au câştigat niciun trofeu, exceptând ultima Supercupă, o competiţie fără mare importanţă", a completat tehnicianul român, încercând să mute presiunea pe umerii adversarului din derby. Mai mult, războiul psihologic al lui „Il Luce" n-avea cum să ocolească arbitrajul. „Sper să nu mai începem meciul cu un penalty pentru Dinamo. Nu-mi place ca rezultatele să fie decise după asemenea faze", a punctat Mircea Lucescu.

Esenţial despre Dinamo

- Atacantul Milevski nu va juca în această seară, internaţionalul ucrainean fiind accidentat. „Astfel de meciuri nu depind de un singur jucător", a comentat Mircea Lucescu.

- Veteranii Şevcenko şi Gusev şi-au ajutat extrem de puţin echipa în acest start de sezon. Cei doi nu vor juca nici contra lui Şahtior.

- Cei mai în formă jucători ai lui Dinamo sunt mijlocaşul stânga Yarmolenko (şase goluri în primele 10 etape) şi proaspăta achiziţie Ideye Brown, vârful nigerian marcând şi el de cinci ori.

Esenţial despre Şahtior

- Concurenţa din atac a crescut în această vară după achiziţia brazilienilor Alan Patrick şi Dentinho.
- Mijlocaşul Fernandinho e uşor accidentat şi ar putea fi menajat de Lucescu pentru meciul din Liga Campionilor cu APOEL Nicosia.
- Răzvan Raţ nu a jucat în meciul de Cupă de la mijlocul săptămânii, fiind favorit la titularizare astăzi în faţa lui Şevciuk.

Dinamo - Şahtior, cu Mircea Lucescu pe bancă, în campionat

Sezon    Scor

2010-2011    3-0
2009-2010    3-0
2008-2009    1-0
2007-2008    2-1
2006-2007    1-0
2005-2006    2-2
2004-2005    0-2

Tudor, talismanul CFR-ului cu Rapid

Rapid - CFR Cluj este derby-ul etapei a opta a Ligii I şi va avea loc sâmbătă, de la ora 21.30, în direct la Digi Sport. Până acum, cele două formaţii s-au duelat de 30 de ori, iar statistica ţine cu bucureştenii. Astfel, ei au câştigat de 14 ori, clujenii s-au impus de 11 ori, în timp ce alte cinci jocuri s-au încheiat nedecis. Ultima victorie a celor de la CFR, în Giuleşti, a avut loc la 17 octombrie 2009. Nei, de două ori, Gabi Mureşan şi Peralta au marcat pentru oaspeţi în timp ce Herea a înscris pentru gazde. Partida a fost arbitrată de Alexandru Tudor, cel care se va afla la centru şi la meciul de azi.

Tudor, talismanul CFR-ului cu Rapid
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite