Mihail Marian: "Loturile naţionale vor avea un stil de joc propriu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Federaţia Română de Fotbal
Federaţia Română de Fotbal

Directorul tehnic naţional Mihail Marian a declarat, marţi, la un seminar organizat la Casa Fotbalului pentru antrenorii de copii şi juniori, că "Noua strategie de dezvoltare a fotbalului românesc, 2012-2016" presupune, printre altele, crearea unui stil de joc propriu al loturilor naţionale.

Potrivit lui Marian, scopul noii strategii de dezvoltare fotbalistică va fi cel de a îmbunătăţi nivelul tehnic al jucătorilor. El a menţionat că România ar fi trebuit să aibă un program destinat copiilor şi juniorilor încă din perioada 1994-1998. "Etapele planului strategic includ o îmbunătăţire a nivelului tehnic a jucătorului român, dezvoltarea unui stil de joc specific românesc, precum şi inovaţia permanentă pentru a ne menţine în elita fotbalului mondial. În ceea ce priveşte îmbunătăţirea nivelului tehnic al jucătorului, toate naţiunile mari inovează permanent, noi trebuia să începem încă din perioada 1994-1998", a spus Marian.

Mihail Marian consideră că fotbalul românesc poate avea un stil propriu dacă nivelul tehnic al jucătorilor va creşte. "Cu o nouă generaţie de jucători, superiori din punct de vedere tehnic şi cu un sistem de pregătire a tinerelor talente mai complex, vom putea dezvolta un stil de joc distinct şi competitiv. Noi nu vom copia pe nimeni, vom avea propriul stil", a adăugat Marian.

Mihail Marian a afirmat că jucătorii români sunt deficitari din punct de vedere tehnic şi la acest capitol trebuie lucrat. "Naţiunile puternice au jucători şi echipe remarcabile din punct de vedere tehnic. Jucătorii noştri sunt deficitari în acest domeniu şi se bazează deseori pe pase lungi, fără imaginaţie, ei se pierd când sunt puşi sub o relativă presiune, astfel că jocul devine ineficient împotriva unor adversari mai puternici. Apoi mai este şi cultura obţinerii rezultatelor cu orice preţ. Acum sigur că nu poţi creşte doar din înfrângeri, dar nici să pui presiune tot timpul pe tinerii jucători. Prioritatea trebuie să fie accentuarea lucrului tehnic la toate ierarhiile", a completat Marian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite