Mihai Stoica visează: „Eu conduc clubul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al roş-albaştrilor a încercat şi ieri să salveze aparenţele, afirmând sus şi tare că rolul său în Ghencea e la fel de important ca în primul său mandat. Realitate însă e cu totul alta. Marginalizat, fără drept de semnătură, şi sărit din schemă la negocieri, Mihai Stoica încearcă totuşi să lase impresia că el ia deciziile la Steaua.

„Nu mă mai enervaţi! Eu conduc echipa de fotbal! Eu, numai eu! Şi mă consult cu oamenii pe care i-am găsit aici, iar ultima decizie îi aparţine patronului", a răbufnit Mihai Stoica într-o conferinţă de presă pe care a organizat-o ieri în Ghencea.

Managerul general al roş-albaştrilor şi-a reafirmat totodată sprijinul pentru Marius Lăcătuş, negând că-şi doreşte să-l înlocuiască cu un alt antrenor. Ca un argument menit să sprijine ideea că Mihai Stoica este numărul 1 în Ghencea în acest moment, managerul general a ţinut să precizeze că a avut o contribuţie esenţială la transferurile lui Nicolae Dică şi Gabi Matei.

„Pe Matei l-au vrut şi cei de la CFR, dar, cu toate acestea, l-am luat noi. Iar Dică nu destabilizează echipa. Dimpotrivă, Dică este catalizatorul acestei formaţii. De aceea, i-am şi propus patronului să-l readucă, pentru că e nevoie de un lider", a declarat Meme.

În realitate însă, Mihai Stoica

nu numai că nu conduce clubul, dar este şi marginalizat la Steaua, singurul său atu fiind acela că patronul Gigi Becali crede foarte mult în capacităţile sale de a crea o atmos­feră bună în vestiar. „Adevărul" vă prezintă câteva dintre aspectele petrecute în ultima vreme, care demonstrează clar că Mihai Stoica nu mai deţine frâiele puterii în Ghencea ca în primul său mandat.

Scandalul televizării amicalelor

La începutul lunii, Meme a încercat să le ofere, gratis, celor de la DigiSport, post TV cu care colaborează încă, toate drepturile amicalelor Stelei din această iarnă. Planurile sale au fost date însă peste cap de intervenţia lui Gigi Becali.

Acesta i-a transmis un mesaj prin intermediul vărului Virgil: „Mihai, nu tu conduci clubul! Noi o să ne ocupăm de vânzarea acestor meciuri!". Consecinţa? Postul sport.ro a achiziţionat drepturile de televizare ale amicalelor, deşi cei de la DigiSport anunţaseră că ei vor transmite meciurile!

Sărit din schemă la negocieri

Ca şi Marius Lăcătuş, Mihai Stoica n-a avut niciun cuvânt de spus în privinţa transferului lui Bogdan Stancu la Galatasaray, aflând printre ultimii oameni de la club despre mutare. Nici negocierile pentru Junior Moraes n-au fost purtate de manager, ci de către patron. „Doar nu era să negociez din Antalya", a admis ieri Stoica.

N-are drept de semnătură

Absolut  toate deciziile care se iau în cadrul clubului trebuie să primească „ştampila" lui Teia Sponte, înainte de a ajunge la Gigi Becali. Atât managerul general, Mihai Stoica, cât şi preşedintele Helmuth Duckadam n-au drept de semnătură, privilegiu de care se bucură însă Valeriu Argăseală, unul dintre oamenii care n-au văzut cu ochi buni reîntoarcerea lui Stoica la Steaua.

De ce s-a întors?

Mulţi s-ar putea întreba de ce a acceptat să revină la Steaua în condiţiile în care n-are pâinea şi cuţitul în mâini. Răspunsul e simplu: şi‑a dorit foarte mult să fie din nou în prim-planul fotbalului românesc, iar celelalte oferte primite din Liga I, de la FC Vaslui şi „U" Cluj, nu l‑au mulţumit pe deplin.

Olăroiu: „Nu vin la Steaua"

După ce a apărut informaţia că s-ar fi întâlnit marţi seară la palat cu Gigi Becali, cel care i-ar fi propus o revenire la Steaua, Cosmin Olăroiu a ţinut să clarifice lucrurile. „N-aveam cum să fiu la palat fiindcă am fost plecat în Italia. Din păcate, trebuie să repet o dată la două, trei zile: nu vin la Steaua şi nici nu i-am propus lui Gigi vreun atacant", ne-a spus Oli.

„Moraes se decide până duminică"



Junior Moraes (foto) face parte din lotul Gloriei Bistriţa pentru cantonamentul din Antalya. El va pleca azi în Turcia în acelaşi avion cu echipa Stelei. „Moraes este un jucător care ne interesează, dar nu e singurul pe acest post care ne interesează. Eu n-am fost niciodată de părere că afacerile se fac aruncând cu banii. Preţurile au scăzut vertiginos şi nu o să ne apucăm noi să aruncăm cu banii", a spus Stoica.

„Mai aşteptăm câteva zile cu Moraes. Avem două variante de rezervă, iar dacă până la sfârşitul acestei săptămâni nu se vor relua discuţiile cu Bistriţa, atunci ne vom reorienta", a menţionat managerul, cu referire la Garra Dembélé (Levski Sofia) şi Andrés Villanueva (Al Shabab). Primul are însă multe probleme de comportament, el fiind chiar şi arestat, la un moment dat, în Bulgaria, pentru că a condus fără permis!

Stanca a revenit la Steaua

Steliştii au rezolvat, ieri, şi problema celui de-al treilea portar, reuşind să-l readucă în Ghencea pe Răzvan Stanca. Portarul de 31 de ani şi-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova şi va pleca azi în cantonamentul din Antalya.

În lipsă altor opţiuni, întrucât nu mai putea evolua la o a treia echipă în acest sezon, Stanca a acceptat o înţelegere pe şase luni cu Steaua, cu un salariu înjumătăţit faţă de contractul pe care i-l negociase Victor Piţurcă în Ghencea şi în Bănie, de 10.000 de euro pe lună.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite