Hagi: "Eu am fost în joc precum Messi, Ianis e ca Zidane". Citeşte un interviu fenomenal cu "Regele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a declarat că în ceea ce priveşte modul în care juca atunci când era fotbalist s-ar compara cu argentinianul Lionel Messi, în timp ce fiul său Ianis este mai combinativ.

Mediafax: Îţi va călca Ianis pe urme?
Gheorghe Hagi: Eee, cum? Îmi doresc să mă depăşească. El este mult mai combinativ decât mine, faţă de cum eram la vârsta lui. Este creativ, cu joc de echipă. Eu eram mai egoist. El aduce în joc cu Zidane, eu m-aş compara cu Messi. Ianis le are atât cu piciorul şi sta excepţional şi la capitolul mental. Are stofă de lider, are răutate în joc. Da mai are de lucrat la capitolul forţă, la fizic. Pe la 15, 16 ani îmi pot da seama exact unde îi e mai bine să evolueze, ori în ţară, ori în străinătate.

R: Fetiţa Kira ce face?
G.H: Ea e cu cărţile, citeşte extrem de mult. Va ajunge actriţă.

R: Care e primul jucător descoperit de tine ca antrenor?
G.H: Mai mult ca sigur că Sânmărtean. Este un jucător cum nu sunt mulţi în ţară, cu eleganţă şi rafinament în joc. L-am promovat şi la echipa olimpică.

R: Ce jucători vei mai da la naţională?
G.H: Veţi avea o surpriză... Alibec va fi selecţionat. El şi-a dat seama de ce a pierdut în perioada grea a carierei lui. A văzut unde a ajuns Ballotelli din generaţia lui şi ştie unde poate să ajungă şi el. Am făcut şi fac multă muncă de recuperare cu el. Dar trebuie să fie atent cu kilogramele. Se îngraşă parcă şi când respiră. A slăbit 8 kilograme, mai are de slăbit încă 1, 2 kilograme. Jucători ca el mai rar pe la noi. La meciul cu Vasluiul a făcut o fază de geniu. Mai e şi Iancu, care va ajunge şi el departe. Apoi ai e băiatul lui Petre Marin, care va debuta în curând şi el.

R: Ai vreo dorinţă anume?
G.H: Da, am o dorinţă. Vreau să debutez un copil la 14 ani în prima ligă. Am deja pe cineva în vizor.

R: Viitorul?
G.H: Dacă jucăm ca în meciul cu Vasluiul avem şanse. Promovăm jucători la fiecare meci. Dar scopul nostru e altul, să scoatem cât mai mulţi jucători.

R: Ce zici de naţională?
G.H.: Un rezultat bun. Însă adversarii din grupe nu sunt deloc uşori. Atât Olanda, Turcia, dar şi Ungaria. Piţi e deschis la jucătorii cu experienţă, dar şi la jucătorii tineri. Cum ne-a dus la europene, poate să ne ducă şi la mondiale. Vreau să-l susţin în Brazilia, să-mi fac concediul acolo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite