„Mergem să-i batem iarăşi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cîrţu a fost sâmbătă pe „Olimpico“, unde a văzut AS Roma – Inter Milano, scor 1-0. Tehnicianul spune că Totti şi compania nu l-au impresionat deloc şi că CFR Cluj poate da mâine lovitura, la fel ca în 2008. Deşi Inter, câştigătoa- rea Ligii Campionilor din sezonul trecut, a fost învinsă de adversarul de mâine al clujenilor, „Sorinaccio” spune că romanii au obţinut o victorie cu noroc.

Şefii din Gruia au intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru meciul de pe „Olimpico", din grupele Ligii Campionilor. Antrenorul Sorin Cîrţu, preşedintele Iuliu Murşan şi directorul executiv Răzvan Zamfir sunt de sâmbătă în capitala Italiei, unde au urmărit derby-ul dintre Roma şi Inter. 

„A fost un meci extrem de tacticizat. Ambele echipe s-au anihilat reciproc", a povestit antrenorul CFR-ului. „Roma nu m-a surprins cu nimic. Nu m-a impresionat. Lobonţ, în schimb, a apărat foarte bine. Practic, el le-a salvat jocul prin intervenţiile lui, mai ales cele din repriza a doua. Apoi, cei de la Roma au dat un gol oarecum norocos, în prelungiri, prin Vucinici şi au câştigat" a mai spus „Sorinaccio". 

Zece supravieţuitori ai surprizei din 2008

În ciuda crizei prin care trec romanii, Cîrţu ştie că partida de mâine nu va fi deloc uşoară pentru elevii săi. Italienii nu vor mai trata CFR-ul cu superioritate, având experienţa înfrângerii de acum doi ani, când Culio şi compania i-au învins, chiar pe „Olimpico", scor 2-1.

Dintre eroii de atunci, zece fotbalişti se regăsesc şi acum în lotul CFR-ului: Stăncioiu, Nuno Claro, Tony, Cadu, Alcantara, Panin, Culio, Peralta, Mureşan şi Yssouf Kone. Ultimii doi sunt însă accidentaţi şi nu vor juca marţi seara.

„Cei de la Roma au început Liga cu o înfrângere, la Munchen, şi, probabil, nu se gândesc decât la o victorie cu noi. În mod sigur însă nu se vor mai prezenta la meci ca în 2008. Ne dorim un  rezultat bun, care nu înseamnă neapărat un egal, ci o victorie", a încheiat Cîrţu.

Iuliu Mureşan: „Cîrţu a scris un roman"

Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a povestit faptul că antrenorul şi-a notat în permanenţă aspecte tactice legate de jocul celor de la Roma. „Sorin a scris câteva pagini. Chiar glumeam şi l-am întrebat dacă scrie un roman. Este un antrenor profesionist, tipicar", a povestit conducătorul campioanei.

„Ne-am dori să obţinem acelaşi rezultat pe care l-am scos şi acum doi ani. O victorie ar fi senzaţională, mai ales că i-am bătut şi pe cei ce la Basel în primul meci. Acum, poate avem şi noroc şi îi prindem pe cei de la
Roma ceva mai relaxaţi, după victoria asta cu Inter", a adăugat Mureşan.

S-au cazat la hotelul care le-a adus noroc

Superstiţioşi din fire, clujenii vor să refacă întocmai traseul pe care l-au urmat în 2008, atunci când au câştigat pe „Olimpico", prin cele două goluri ale argentinianului Juan Culio. Tocmai de aceea, ardelenii au pregătit deplasarea în capitala Italiei în cele mai mici detalii.

Au ales să locuiască la acelaşi hotel, „Duke", la care au fost cazaţi şi în urmă cu doi ani, iar jucătorii care au mai rămas în lot de pe vremea aceea, au cerut să li se dea camerele în care au stat atunci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite