Meme, dat afară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ialomiţeni „bomba“ a explodat după ce au aflat că vor întâlni Hajduk Split: Mihai Stoica a fost demis de patronul echipei. Unirea e la un pas de desfiinţare! Bucşaru nu mai are bani de fotbal, a concediat preşedintele clubului după o ceartă violentă şi şi-a scos jucătorii la vânzare.

După o ascensiune fulminantă, din Liga a III-a până în grupele Ligii Campionilor în doar şase ani, Unirea Urziceni e la un pas de a dispărea la fel de subit de pe harta fotbalului românesc! Cu jucători neplătiţi de două luni, care mai au restante şi pentru performanţele din sezonul trecut, formaţia ialomiţeană e în prag de colaps.

Căruţa s-a rupt după eliminarea în faţa celor de la Zenit. La revenirea în ţară, Mihai Stoica i-a reproşat patronului Dumitru Bucşaru că a folosit banii câştigaţi din fotbal pentru afacerile sale personale, în timp ce fotbaliştii sunt ţinuţi în foame. Discuţia a degenrat, iar Bucşaru l-a demis pe Meme!

Vestea a explodat ca o „bombă" după tragerea la sorţi pentru Liga Europa şi a fost confirmată şi de Mihai Stoica pe site-ul său personal. "Astăzi (n.r. - ieri), cel mai frumos capitol din cariera mea a luat sfârşit. A fost o despărţire tristă, dar simplă, fără reproşuri, neobişnuită pentru fotbalul românesc. Era normal să se întâmple aşa, pentru că aceasta echipă a fost, este, şi să sperăm că va ramâne, şi fără mine, o echipă neobişnuită", a scris Meme pe blogul său.

Nu este pentru prima dată când Stoica pleacă de la o echipă cu scandal. În 2007, el a părăsit Steaua după o ceartă cu Gigi Becali, cel care l-a acuzat că l-ar fi păcălit la bani la transferul lui Elton. Totuşi, având în vedere că mulţi îl consideră cel mai bun manager din fotbalul românesc, Meme nu duce lipsa de oferte. Porumboiu îl vrea la Vaslui, iar Walter la "U" Cluj!

Avantajaţi de UEFA

Conform tragerii la sorţi, Steaua şi Unirea trebuiau să joace „acasă" în returul „dublelor" cu Grasshopper, respectiv Hajduk. Acest lucru era imposibil, având în vedere că ambele formaţii evoluează pe stadionul din Ghencea în cupele europene. Problema a fost rezolvată la intervenţia celor de la UEFA.

Forul european a decis ca Steaua să joace prima manşă a „dublei" cu Grasshopper în România, iar returul în Elveţia. Motivele? La data de 19 august, când e programat turul, pe stadionul celor de la Grasshopper are loc o etapă din „Diamond League" la atletism. În plus, Unirea a venit din Liga Campionilor şi are prioritate să joace manşa decisivă pe teren propriu.

Hajduk Split

-Anul înfiinţării: 1911
-Culori: alb-roşu-albastru
-Vedeta: Bosniacul Senijad Ibricici, 24 de ani, cotat la 4,5 milioane de euro.
-Au terminat sezonul trecut pe locul doi în campionat. Momentan ocupă locul patru din 16, după două etape.

Curiozităţi:

-Este al doilea cel mai galonat club al Croaţiei - şase campionate, cinci cupe - după Dinamo Zagreb, şi una dintre cele mai de succes formaţii din fosta Iugoslavie - nouă campionate şi nouă cupe. A jucat de trei ori în sferturile Cupei Campionilor, ultima oară în 1995.

-Unirea este a patra adversară din România în cupele europene, după Univ. Craiova (Cupa UEFA 1983-84, primul tur, 1-1 la general, calificare Hajduk), Steaua (Liga Campionilor 1994-95, grupe, 1-0 în Ghencea şi 1-4 la Split) şi Dinamo (Liga Europa, 1-3 la Bucureşti şi 3-0 la Split).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite