Mediaş, ce revelaţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan a făcut 1-1 pe terenul lui Mainz, în condiţiile în care lotul germanilor e de cinci ori mai scump decât cel al ardelenilor. Calificarea se decide în returul de la Mediaş. Golul medieşenilor a fost marcat de atacantul iordanian Thaer Bawab, jucător ce a trecut prin curtea celor două mari rivale din Spania, Real Madrid şi FC Barcelona

În turul trei preliminar al Ligii Europa, Mediaşul a obţinut o remiză (1-1) chiar pe terenul lui Mainz, la inaugurarea arenei Coface, rezultat care valorează cât o victorie pentru ardeleni. Plecaţi cu şansa a doua, elevii lui Cristi Pustai s-au autodepăşit şi au reuşit să dea peste cap toate socotelile, chiar dacă de Gaz Metan nu au jucat cei mai importanţi fotbalişti: brazilianul Eric şi Pârvulescu, care a fost schimbat încă din primele minute după o accidentare.

Thaer Bawab este „Rivaldo din Iordania"

Ideile profesorului Pustai au fost puse în practică de elevii săi, iar golul marcat de Thaer Bawab (26 de ani) îi face pe români favoriţi la calificare. Eroul Mediaşului a trecut prin curtea celor două rivale din Spania, Real Madrid şi FC Barcelona şi a strâns şase selecţii la echipa naţională a Iordaniei. Deşi nu a jucat niciun meci oficial pentru prima echipă a „galacticilor", în 2007, iordanianul a fost cumpărat de marea rivală, FC Barcelona. Pe Nou Camp, Bawab a fost promovat de Rijkaard la prima echipă, pentru care a jucat două meciuri în Cupa Cataluniei.

La „extratereştri", evoluau în acea perioadă Messi, Ronaldinho, Eto'o sau Deco. Cariera atacantului nu a fost ignorată nici de şefii fotbalului din Iordania, iar în 2005 a fost convocat în premieră la echipa naţională, unde a evoluat cu numărul 10. Fotbalistul este foarte apreciat în ţara natală, iar jurnaliştii l-au poreclit „Rivaldo din Iordania", după celebrul brazilian.

Ce spun ziarele din Germania

Bild: „Ce gust amar, domnule Tuchel! După acest 1-1, Mainz este sub presiune. Trebuie să se califice la Mediaş şi are de ce să tremure. În ciuda numeroaselor oportunităţi, Mainz a ratat victoria, deşi oaspeţii au venit fără golgheterul Eric".

Allgemeine Zeitung: „Rămâne ca echipa lui Tuchel să încerce la Mediaş să facă pasul spre play-off. Mainz a făcut un duş rece. Un dezamăgitor 1-1".

Kicker: „Bawab o face pe Mainz să se îngrijoreze. Gaz Metan a avut un start mai bun după prima manşă, în care a reuşit să egaleze surprinzător".

Mainz costă 50 de milioane de euro

Lotul lui Mainz este cotat la 50 de milioane de euro de site-ul transfermarkt.de, iar lotul lui Gaz Metan la numai 11,5 milioane de euro. Nemţii au terminat pe cinci în sezonul trecut, în faţa unor echipe precum Hamburg, Stuttgart sau Schalke. Ei au început campionatul cu şapte victorii la rând şi au terminat turul pe locul trei.

Primul „11" al nemţilor este evaluat la aproape 26 de milioane de euro, iar titularii Mediaşului sunt cotaţi la numai cinci milioane.

Eric: „Cei de la Mediaş sunt nesimţiţi"

Golgheterul Gazului din sezonul trecut este supărat pe oficialii clubului ardelean şi spune că nu mai vrea să se întoarcă la echipă. „Sunt nesimţiţi dacă spun că îmi ameninţă cineva familia. De ce nu se spune că mi s-a terminat contractul la 21 iulie? Nu există un alt contract. Plec în Brazilia şi nu mă mai întorc la echipă. Am să aştept cartea verde, iar dacă nu o trimit, impresarul meu se va adresa la FIFA", a tunat brazilianul.

"E un rezultat amar, dar putem să ne revenim. Gaz Metan Mediaş provine dintr-o ţară în care fotbalul se mănâncă pe pâine. România este cunoscută la nivel mondial datorită jucătorilor de bandă de o calitate remarcabilă."
Thomas Tuchel
antrenor Mainz

"Mainz este un adversar extrem de puternic şi nu ne putem relaxa. Este un rezultat mare pentru noi şi suntem fericiţi pentru asta."
Cristi Pustai
antrenor Gaz Metan Mediaş


FSV Mainz  1
H. Müller - Bungert, Svensson, Noveski, Pospech -  Polanski, Ivanschitz (Choupo-Moting 62) - E. Soto, Risse (N. Müller 80), Stieber - Ujah (Allagui 62).
Antrenor: Thomas Tuchel

Gaz Metan Mediaş  1
Pleşca - Hoban, Akaki, Markovici, Trtovaci - Cr. Todea - C. Petre (Buzean 84), Breeveld, Pârvulescu (Al. Muntean 7, R. Zaharia 70) - Liţu, Bawab.
Antrenor: Cristian Pustai

Goluri: Bungert 31 / Bawab 60
Stadion „Coface Arena": 30.000
Arbitru: Steven McLean (Scoţia)
*Returul se va disputa la 4 august, de la ora 20.00.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite