Matici, găsit pe DVD!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matici (dreapta) a menţinut Rapidul în lupta pentru titlu prin golul său fabulos
Matici (dreapta) a menţinut Rapidul în lupta pentru titlu prin golul său fabulos

Autorul eurogolului cu care Rapid a învins Timişoara a ajuns gratis în Giuleşti. Slovenul a fost descoperit de Sichitiu şi a dat probe. Cariera fotbalistului de 27 de ani ascunde o dramă. Timp de un an, el s-a antrenat prin parcuri! „Toţi îmi ziceau că e prost, dar am insistat pentru el“, a dezvăluit Sichitiu.

Darijan Matici şi-a reînceput practic cariera de jucător la Rapid. În urmă cu două sezoane, el suferit o accidentare urâtă, ruptură de ligamente, iar timp de un an nu a avut unde să joace şi s-a antrenat în parcuri. A tras serios să reintre în circuit şi a reuşit! În Giuleşti a dat probe de joc în vara trecută, iar directorul general de atunci, Grigore Sichitiu, a fost cel care l-a remarcat.

„Nu mai jucase de un an. Nicio echipă nu mai voia să-l transfere. Am urmărit nişte casete cu el şi mi-a plăcut cum stătea pe teren. Când l-am luat, toată lumea de la club mi-a spus că nu e fotbalist. Acum, eu pot să zic că ­i-am mai băgat nişte bani în buzunar lui Copos. L-am adus gratis pe Matici şi poate să-l vândă pe cel puţin 300.000 de euro", ne-a spus Sichitiu. Pe lângă faptul că a venit gratis, Darijan are şi unul dintre cele mai mici contracte din echipă: 50.000 de euro pe sezon!

„E golul vieţii!"

Matici a rememorat momentele grele prin care a trecut. "Rapid m-a ajutat enorm. Am trecut prin clipe groaznice după accidentare de care nu vreau să-mi mai amintesc acum", a declarat slovenul. Acesta a explicat cum a reuşit să puncteze contra timişorenilor: "Pur şi simplu, am tras. Nici mie nu mi-a venit să cred ce gol am dat. În Slovenia mai marcasem cu şuturi de la distanţă, cu piciorul drept, dar acum am înscris cu stângul. E cel mai frumos gol din cariera mea!".

E poreclit gattuso

Matici are şi o poveste amuzantă. „La început am jucat fundaş dreapta. Sunt mic de statură şi, odată cu trecerea anilor, m-am trezit că am ajuns la închidere", şi-a amintit slovenul. El este unul dintre cei mai scunzi rapidişti, cu 1,74 metri înălţime. Colegii l-au preclit Gattuso. „Sunt un fan al fotbalistului de la Milan şi încerc să fiu la fel de bun ca el", a recunoscut rapidistul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite