„Marţienii“, din nou la masa bogaţilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii „ lupilor“ au sărbătorit în centrul oraşului promovarea Petrolului
Fanii „ lupilor“ au sărbătorit în centrul oraşului promovarea Petrolului

Tripla campioană a României, Petrolul Ploieşti, a revenit în prima divizie după şapte ani de exil în Liga a II-a, sub comanda fostului ei căpitan din anii ’90, Valeriu Răchită. „Nu vrem să fim doar pasageri în Liga I“, a anunţat tehnicianul în vârstă de 41 de ani. Jucătorii prahoveni vor încasa câte 3.000 de euro pentru promovare.

Valeriu Răchită este omul de numele căruia se leagă promovarea Petrolului, o echipă care n-avea de niciunele în momentul în care a preluat-o, acum două sezoane. „Mi-a fost extrem de greu în aceşti doi ani, am construit de la zero acest proiect. Când ne-am reunit, nu am avut nici tricouri, nici mingi, nu aveam nici jucători. Chiar şi apa plată ne lipsea! Iată că am reuşit însă să ne îndeplinim scopul şi am readus Petrolul acolo unde-i este locul, în Liga I", a mărturisit managerul general al prahovenilor.

„Am primit licenţa cu felicitări"

Petrolul Ploieşti a fost susţinută financiar timp de aproape două decenii de către FSLI Petrom, însă compania şi-a retras sprijinul în 2009. De atunci, clubul a fost preluat de către Primăria Municipiului Ploieşti, care a asigurat şi cea mai mare parte a bugetului pentru Liga a II-a. Începând din această toamnă, prahovenii vor juca pe noul stadion „Ilie Oană", în care administraţia locală a investit nu mai puţin de 17 milioane de euro. „Am primit licenţa pentru Liga I cu felicitări. Am avut dosarul «beton», din toate punctele de vedere. Până se vor termina lucrările pe «Ilie Oană», vom juca la Buzău, avem un contract semnat şi parafat cu cei de acolo", a declarat Răchită. Managerul general al „marţienilor" susţine că echipa are nevoie de întăriri masive pentru a rezista în Liga I.

„Nu vrem să fim doar pasageri în prima divizie. Pentru asta, avem nevoie şi de alţi jucători. În ultimul sezon, am avut un buget de transferuri egal cu zero. Actualii fotbalişti sunt împrumutaţi de la alte echipe sau veniţi ca jucători liberi de contract. Nici salariile nu sunt foarte mari. Primarul Andrei Volosevici are cele mai bune intenţii, dar nu se pot aloca prea mulţi bani publici. Suntem, deci, cam descoperiţi", a mărturisit Răchită. Pentru promovare, fotbaliştii prahoveni au primit o răsplată modică: 3.000 de euro de jucător.

3 echipe a antrenat până acum Vivi Răchită: Petrolul Ploieşti, Chimia Brazi şi Astra Ploieşti.

Petrolul Ploieşti

Anul înfiinţării:
1952 (prima participare în Liga I: 1952)
Culori: galben-albastru
Palmares: trei titluri, două Cupe ale României
Buget estimativ: 1,5 milioane de euro
Conducere: Alexandru Crângu - director general, Dan Dorobeţ - director sportiv
Manager general: Valeriu Răchită (41 de ani)
Vedete: Florentin Dumitru (34 de ani), Cristi Vlad (34), Pompiliu Stoica (35), Daniel Opriţa (30)

" Sunt chiar gata să mă dau la o parte, dacă cineva va veni cu bani şi va garanta că nu-şi bate joc de acest club. Rămân dacă voi primi promisiunea, din partea primarului, că voi fi ajutat să fac performanţă.''
Valeriu Răchită manager general  Petrolul Ploieşti

" Abia aştept să ne duelăm cu Steaua şi Dinamo. Nu voi avea emoţii când voi juca contra roş-albaştrilor, dar va fi totuşi ceva special, având în vedere că am petrecut cinci ani în Ghencea. ''
Daniel Opriţa atacant Petrolul Ploieşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite