„Marţienii“, bucuroşi după 7 ani de chin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul mic şi-a dat marile formaţii! Ieri, s-a disputat ultima etapă din Liga a II-a. Dacă în seria B1 se ştia deja cine va „urca" în „A", în B2 emoţiile erau la mare intensitate.

 În prima serie, Ceahlăul a făcut cărţile pe tot parcursul anului competiţional. Nemţenii erau promovaţi matematic cu patru etape înainte de sfârşitul stagiunii. „Plăieşii" lui Gheorghe Ştefan şi-au păstrat invincibilitatea până în momentul în care au promovat, formând una dintre puţinele echipe din Europa, din primele două ligi, care nu pierduse. Ulterior, au fost învinşi de două ori. Ultima dată chiar ieri, de Steaua II, care cu ocazia asta a disputat ultimul meci pentru că echipa se va desfiinţa. Şi Concordia Chiajna a promovat. Micuţa echipă de la periferia Bucureştiului a „urcat" pentru prima dată în Liga I, beneficiind de aportul unor nume cu rezonanţă în fotbalul românesc, precum antrenorul-jucător Diniţă sau Trică. 

„Nu vom fi pasageri în Liga I"

Una dintre echipele cu tradiţie pe prima scenă, dar care în ultimii şapte ani s-a zbătut pe maidanele din „B", este Petrolul Ploieşti. Antrenorul Vivi Răchită a reuşit să-i readucă pe „găzari" în „A". Din echipa „marţienilor" se remarcă nume precum Florentin Dumitru, Pompiliu Stoica şi Daniel Opriţa, toţi trei foşti stelişti. „A fost foarte greu, am avut un proiect pe doi ani de zile. Când ne-am reunit, nu am avut nici tricouri, nici mingi, nici jucători. Nu vreau să fim pasageri în Liga I", a declarat Răchită. Colega de serie a Petrolului, FC Bihor, s-a întors şi ea pe prima scenă, tot după 7 ani.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite