Marius Şumudică, campionul returului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Gloriei Bistriţa este omul nr. 1 în Liga I, după ce a reuşit să câştige 13 puncte din 15 posibile în acest retur, la cârma unei echipe ce părea deja retrogradată. „Şumi“ a transformat faţa unei echipe care, ani la rând, a fost una dintre cele mai detestate formaţii din Liga I.

„Adevărul": Te aşteptai la un aşa debut în Liga I?

Marius Şumudică: Sincer, seria aceasta de rezultate este o surpriză şi pentru mine, dar nu vreau să ne oprim aici. Mergem la Piteşti să jucăm la victorie, eu nu ştiu să mă închid. Oricum, să ştiţi că eu am avut de la început încredere în potenţialul echipei. Ţin minte că la început prietenii îmi spuneau că sunt nebun, că la debutul meu ca antrenor în Liga I preiau o echipă într-o situaţie grea...

Care-ţi e secretul?

Echipa. Nu este vorba de nicio magie la mijloc. Jucătorii formează un grup unit şi disciplinat, dar ştim să mai facem şi o glumă când e cazul, ştim să ne mai şi distrăm. Băieţii au demonstrat că au sânge în instalaţie, cum se spune, că au vână, determinare, tot ce îi trebuie unei echipe pentru a face performanţă.

În ligile inferioare n-ai reuşit să obţii rezultate notabile. Ce crezi că ţi-a lipsit?

Să ştii că eu am depus aceeaşi muncă pe la toate echipele pe unde am fost. Acum am însă lângă mine şi un preparator fizic foarte bun, Gheorghe Bărbulescu. Dacă nu poţi să alergi, atunci n-au cum să vină nici rezultatele...

Vei rămâne la Gloria şi în sezonul viitor?

Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să ne salvăm de la retrogradare. Avem 27 de puncte, ceea ce nu înseamnă încă nimic. Sper să scăpăm cât mai repede de emoţii şi apoi să începem să ne gândim şi la viitor...

Ai vreun model ca antrenor?

Pot spune că am luat câte puţin de la fiecare tehnician valoros cu care am lucrat. Mă refer aici la Mircea Lucescu, la Răzvan sau la Mircea Rădulescu. Vorbesc destul de des şi cu Dan Petrescu, care e şi el un profesionist desăvârşit.

Cum ai reuşit să aduci un jucător ca Moraes cu numai 10.000 de euro?

(râde) Suma asta care s-a vehiculat e numai comisionul impresarului, la care se adaugă alţi 200.000 de euro pe care trebuie să-i plătim până în mai celor de la FC Santos. Oricum, Moraes, un superprofesionist, deja are oferte de milioane de euro.

Cum te înţelegi cu preşedintele Jean Pădureanu?

Avem o relaţie bună. Ne cunoaştem de cinci ani, de când eram jucător la Gloria.

„Nu e meritul lui Halagian"

Şumudică a mai antrenat şapte echipe înainte de a ajunge la Bistriţa: Rapid II, Rocar, Dodu Berceni, Inter Gaz, Progresul, CSM Ploieşti şi Farul. La Gloria, Şumi i-a luat locul lui Florin Halagian. „Nu vreau să se mai spună că este meritul lui Florin Halagian la această echipă. Îl respect pe domnul Halagian, însă rezultatele de azi nu trebuie puse în cârca altui antrenor", a punctat Şumudică.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite