Marius Şumudică: „Vreau să duc Astra în cupele europene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şumi şi-a fixat obiectivul cu echipa din Ploieşti pentru campionatul viitor, dar spune că va încerca să-l îndeplinească chiar din acest sezon. Revenit după o experienţă scurtă în Grecia, Marius Şumudică şi-a păstrat tonusul din perioada de la Rapid. Singura diferenţă e că la Astra nu mai este la fel de pătimaş ca în Giuleşti.

„Adevărul": Sunteţi pe val, cinci meciuri fără înfrângere. Care-i secretul?

Marius Şumudică: Nu există o reţetă specială. Cred că cel mai important lucru e că am în spate doi oameni puternici, pe Buduru şi pe Niculae, care oferă linişte echipei. Faptul că nu sunt probleme cu banii ne-ajută să ne concentrăm doar pe jocul nostru. Ca să primeşti ceva de la fotbal, trebuie mai întâi să-i dai. Situaţia financiară e primordială pentru un club cu pretenţii.

Vă temeţi că la primul eşec patronul va reacţiona urât?

Finanţatorul nostru e un om impulsiv, dar nu cred că îmi va judeca munca după un singur rezultat. E inevitabil să ajungem şi la un meci pierdut, important va fi cum gestionăm momentul. Oricum, eu cu domnul Niculae discutăm foarte mult despre fotbal. La 2-3 zile stăm şi analizăm, ne consultăm, e un om care cunoaşte fenomenul. În schimb, nu mi-a impus niciodată un jucător. E exclus să facă aşa ceva!

Ce obiectiv aveţi la Astra?

Deocamdată, nu am unul anume. Echipa trebuie să joace un fotbal bun şi să creştem, să urcăm şi în clasament. În iarnă, tragem linie şi vedem unde ne situăm. La anul îmi doresc să ne batem la cupele europene. Sigur, nu refuzăm nici anul ăsta, dar e mai greu. Ne mai trebuie doi-trei jucători pentru a forma un club puternic.

Există club puternic fără fani?

Ei bine, aici da, e o problemă. Au fost mai puţin de 500 cu Gaz Metan. Lipsa suporterilor e un impediment în calea performanţei. D-aia îmi şi doresc să ne mutăm cât mai repede la Giurgiu. Cred că entuziasmul va fi altul, mai ales pe un stadion nou.

Cum l-aţi luat pe Udoji?

L-am remarcat în perioada de la Kavala. Ştiam că îşi termină contractul cu Asteras Tripolis şi i-am spus să aştepte, că îl iau în România. Aţi văzut şi voi ce calităţi are. Va ajunge mare de tot! Încă nu s-a adaptat, dar uşor, uşor îşi dă drumul. Va fi convocat şi la naţionala Bulgariei, că are cetăţenie la vecini.

"Avem rezultate pentru că eu cunoşteam foarte bine potenţialul echipei încă de dinainte să vin. Vorbeam cu Niculae şi înainte să vin la Astra. Nu m-am consultat cu Selymeş.''
Marius Şumudică antrenor Astra

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite