Marius Şumudică: „Eu sunt vinovat şi că am avut 2-0“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticat din toate direcţiile, de propriii şefi, antrenori şi foşti colegi, Şumudică răspunde dur. Şumudică spune ironic că trebuie să fie „criticat“ şi pentru prima repriză, în care Rapid a surclasat Dinamo!

„Adevărul": Ce s-a întâmplat în Ştefan cel Mare după pauză?

Marius Şumudică: Nu‑mi explic. Pur şi simplu, nu înţeleg nimic!

Ştii, ai fost atacat dur după meci. Sunt mulţi care te arată cu degetul pentru eşec. Chiar şi Dinu Gheorghe a spus că eşti vinovat, alături de jucători...

Da, recunosc. E vina mea! N-am ştiut să capacitez jucătorii la pauză. Îmi reproşez că nu am putut să-i montez, să-i fac să înţeleagă la pauză că nu au câştigat jocul. Dar vreau să spun ceva: a cui este vina pentru prima repriză? A mea şi a jucătorilor! Cine e vinovat că Rapidul a dat două goluri şi că a avut cinci sau şase ocazii până la pauză şi a făcut spectacol?! Tot eu şi jucătorii... A pierdut şi Şumudică un meci, şi, gata, toată lumea a început să arunce cu noroi în el. Când era Andone la Dinamo şi a pierdut şapte meciuri la rând nu l-a contestat nimeni din conducere...

Şi totuşi...

A fost un accident, jucătorii au cedat psihic. A fost un blocaj. Dar acum să nu facem un capăt de ţară şi să nu uităm ce a făcut bine Şumudică şi jucătorii la Rapid!  Ce trebuia făcut după pauză? Nu aveam cum să intru eu să joc, că aş fi făcut-o!

A fost Dinamo peste Rapid ?

Noi am pierdut pentru că am fost corecţi. Aici a fost greşeala. Ăsta este Rapidul, joacă cinstit. Am fost curaţi şi am greşit. Ce să spun de cei de la Dinamo?! Au marcat şi apoi erau maşinuţe pe teren. Cădeau ca seceraţi şi chemau salvarea...

Urmează meciul cu Gloria...

Da. Meciul cu Dinamo trebuie uitat. A fost doar un accident. Sunt şi astfel de momente în viaţa unui antrenor. Cu Gloria Bistriţa trebuie să ne revenim, să câştigăm neapărat.

"Normal că Şumudică e de vină! El şi jucătorii. Doar nu sunt eu sau Copos. "
Dinu Gheorghe
preşedinte Rapid

"Cine spune că Şumudică e vinovat nu se pricepe la fotbal. Păi, după prima repriză, Rapidul avea 2-0. Ce să facă Şumudică, să intre el şi să o bage în poartă?. "
Mitică Dragomir
preşedinte LPF

"Nu vreau să jignesc pe nimeni, Şumi a fost un jucător admirabil, dar diferenţa a făcut-o experienţa lui Andone. "
Florin Prunea
manager sportiv Dinamo

Suporterii merg cu Şumi până la capăt

Dinu Gheorghe l-a contrat dur pe Şumudică după eşecul din Ştefan cel Mare: „Dacă mai jucăm aşa, n-o să avem nicio şansă la titlu. Şumudică e de vină! El şi jucătorii. Doar nu sunt eu sau Copos".

„Vamă" a mers şi în vestiarul Rapidului, unde a avut cuvinte dure la adresa jucătorilor, pe care i-a ameninţat că vor fi daţi afară dacă în etapele următoare nu vor fi rezultate. Singurii care îi sunt alături antrenorului sunt fanii.

„Noi mergem până la capăt cu Şumudică, indiferent de ce se va întâmpla. Şi când am fost pe locul 7 în campionat veneam 7.000 de oameni la meci, aşa va fi şi acum, indiferent de poziţia pe care o vom avea în clasament. Şumudică să-şi facă treaba liniştit, galeria nu va pune presiune pe el", spune Vali Bulgaru, unul dintre liderii peluzei din Grant.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite