Marius Lăcătuş : „Nu am venit în ţară ca să antrenez doar o lună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Lăcătuş,antrenor Steaua
Marius Lăcătuş,antrenor Steaua

Tehnicianul roş-albaştrilor nu consideră meciurile cu Utrecht şi Rapid ca fiind unele decisive şi speră ca Gigi Becali să-i evalueze performanţele abia în vara anului viitor. „Fiara“ nu regretă faptul că şi-a lăsat familia în Spania pentru a reveni ca antrenor în Ghencea.

Marius Lăcătuş speră ca elevii săi să obţină astăzi primul succes după 28 de partide consecutive fără victorie disputate pe tabloul principal al cupelor europene. 

„Avem nevoie de o victorie pentru moralul echipei, pentru linişte, ca să ne putem pregăti pentru meciurile următoare din Liga I şi Cupa României. Şansele de calificare în primăvara europeană vor fi minime dacă nu vom câştiga acum. Chiar dacă am reuşi un rezultat de egalitate, am acumula doar trei puncte şi ar fi destul de dificilă o calificare. Şanse teoretice ar mai exista, dar nu va fi deloc uşor. În cazul unei victorii, şansele se vor mări şi vom putea aborda altfel meciurile viitoare", a explicat Lăcătuş.

Nu regretă că a plecat din Spania

Antrenorul în vârstă de 46 de ani este încrezător că Gigi Becali îl va lăsa să-şi ducă la bun sfârşit contractul care expiră în vara anului viitor.

„Eu am spus că orice antrenor nu-şi ştie soarta, nu ştie ce-l aşteaptă etapa viitoare, peste două etape, peste trei etape, peste o lună. Nu am spus însă că nu mă va prinde paltonul la Steaua. Nu am venit în ţară să antrenez pe Steaua pentru o lună sau două. Eu am venit cu un gând, să-mi îndeplinesc obiectivul stabilit de conducere, acela de a ocupa locul unu sau doi, cu calificare în Liga Campionilor. Voi încerca
să-mi duc la bun sfârşit mandatul şi să ne îndeplinim cu toţii obiectivele. Eu am discutat cu conducerea, cu patronul, când am venit la Steaua. Ştiu că sunt oameni de cuvânt şi vor aştepta să tragem linie la sfârşitul campionatului ca să vedem rezultatele", a mai spus fostul număr şapte din Ghencea.

Tehnicianul a menţionat că nu regretă decizia pe care a luat-o, de a-şi lăsa familia în Spania pentru a reveni în Ghencea. „N-am de ce să regret că am venit la Steaua. Eu am luat hotărârea asta împreună cu familia mea. Sigur, nu e uşor să stai departe de cei dragi, dar de când am luat această decizie, gândul meu, când sunt la stadion sau chiar şi acasă, stă la ceea ce avem de făcut pentru a obţine rezultate bune. Dacă rezultatele sunt bune, această distanţă faţă de familie poate trece mult mai uşor", a mai precizat Lăcătuş.

"În fotbal, orice e posibil. Pot fi dat afară şi după o etapă sau două. Totuşi, eu vreau să lucrez până în vară şi să tragem linie atunci. Gigi Becali mi-a promis că doar la finalul sezonului vom discuta dacă rămân sau nu."
Marius Lăcătuş
antrenor Steaua

„Stancu e de temut!"

Antrenorul lui Utrecht se teme de golgheterul României, Bogdan Stancu, pe care îl consideră cel mai periculos stelist. „L-am remarcat pe Bogdan Stancu, un marcator desăvârşit, dar şi pe fundaşii Stelei. Am o mare consideraţie pentru fotbalul românesc, însă sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte de la Bucureşti", a declarat Ton du Chatinier.

Steaua, abandonată de suporteri şi în meciul de azi

În meciul cu Sportul a bătut vântul prin tribunele din Ghencea Foto: Marian Vilău



Problemele par să nu se mai termine pentru Steaua. Perioada de criză pe care o traversează roş-albaştrii se resimte din plin şi în ceea ce priveşte popularea tribunelor de pe stadionul din Ghencea. Practic, lipsa de interes arătată de suporteri pentru echipă în ultimul timp va continua şi la partida de astăzi, cu olandezii de la FC Utrecht.

Media de spectatori a Stelei este în cădere liberă în ultimul timp, ajungând ca la partida din Cupa României, cu Sportul, doar 2.000 de fani să asiste la meci. Nici pentru jocul din Liga Europei ultraşii nu se înghesuie. Chiar dacă oficialii roş-albaştrilor au făcut eforturi considerabile pentru a readuce lumea alături de jucători, oferind bilete gratuite şi deschizând un cont oficial pe reţeaua de socializare Facebook, ieri, la casele de tichete bătea vântul.

Doar sporadic mai veneau oameni pentru a-şi procura bilete la meci. Până aseară, doar circa 2.000 de bilete fuseseră vândute, iar responsabilii din Ghencea nu păreau foarte optimişti în privinţa numărului de spectatori. Anul trecut, la ultimul meci pe care Steaua l-a disputat în grupele Ligii Europa, roş-albaştrii au trecut printr-o situaţie similară. Pe fondul rezultatelor slabe, al conflictului dintre suporteri şi patron, dar şi al frigului pătrunzător, doar 500 de spectatori s-au prezentat pentru a asista la egalul obţinut în faţa lui FC Twente (1-1).

Telex

Szekely crede că meciul cu Utrecht e decisiv.
„Partida cu olandezii ne poate scoate din criza prin care trecem. Ne e ruşine de ceea ce am arătat în ultimul meci şi trebuie să spălăm ruşinea în acest meci capital cu Utrecht", a comentat mijlocaşul Stelei.

Steliştii s-au antrenat pe nevăzute.
La şedinţa oficială de pregătire de dinaintea partidei cu Utrecht, roş-albaştrii au avut mari probleme cu vizibilitatea scăzută, cauzată de ceaţa densă. Dacă mâine, la ora meciului, vor fi aceleaşi condiţii este posibil ca jocul să fie amânat.

Bumbescu, retrogradat ca secund.
Fostul mare fundaş al Stelei, Adrian Bumbescu, a fost înlocuit de Leo Strizu la cârma echipei a doua a clubului din Ghencea, ca urmare a rezultatelor slabe. „Strizu se va ocupa din nou de Steaua II, iar Bumbescu îi va fi secund", a declarat Narcis Răducan.

Geraldo acceptă criticile lui Becali.
„E normal ca toată lumea să vorbească despre Steaua, pentru că această echipă vinde cel mai mult. Eu trebuie să îmi asum criticile, fie că vin din partea patronului, a preşedintelui sau a presei", a punctat fundaşul portughez.

În meciul cu Sportul a bătut vântul prin tribunele din Ghencea
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite