Marius Lăcătuş: „Gigi, lasă-mă până la vară!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Lăcătuş va conduce astăzi primul antrenament din cel de-al treilea său mandat de tehnician în Ghencea. Singura  sa condiţie a fost să nu fie dat afară până la finalul sezonului. Latifundiarul din Pipera se află la cârma clubului din Ghencea de şapte ani, răstimp în care echipa a fost pe mâna a 13 antrenori, care au însumat până în prezent un total de 17 mandate.

Fostul număr 7 va debuta joi, contra celor de la Napoli, în Liga Europa. Marius Lăcătuş a acceptat să preia echipa încă de la primul telefon al lui Gigi Becali, negocierile dintre cei doi finalizându-se în câteva minute. Lăcă a ajuns aseară în România, din Spania, iar astăzi va conduce primul antrenament.

„Cel mai mult apreciez caracterul lui Lăcătuş. A trebuit să iau o hotărâre rapidă. Am vrut să las problema asta până în pauza de iarnă, dar nu se poate, sunt două meciuri importante şi echipa e în degringoladă, n-are busolă. Atunci, am zis să iau o hotărâre. Lăcă a spus la o televiziune că el e aici, e prezent oricând îl cheamă Steaua. Am zis atunci că n-am de ce să mai fac investigaţii, pe ăla, pe celălalt, când un om a zis din tot sufletul că e prezent când îl cheamă Steaua, fără niciun fel de orgoliu. Singura condiţie a fost să-l las în pace până la finalul campionatului.

Şi la final, a zis că el ştie despre ce e vorba, tragem linie, Liga Campionilor, campionatul. «Sunt acolo, rămân, continuăm, nu, îmi văd de treaba mea»", a explicat ieri latifundiarul din Pipera. Lăcătuş este, alături de Cosmin Olăroiu, antrenorul care a lucrat cel mai bine cu Gigi Becali, ambii având până în prezent câte 49 de partide în Liga I.

Va câştiga 300.000 de euro pe an

Marius Lăcătuş va avea la Steaua un salariu de 300.000 de euro pe an, identic cu cel pe care l-a avut şi Victor Piţurcă. „Am negociat trei-patru chestii, adică a fost vorba de salariu. Nu mai puteam să-i spun un salariu mic acum. Se simţea şi el jignit, lui Piţurcă atât şi lui nu?", a confirmat Becali. De altfel, salariul „Fiarei" a crescut cu câte 50.000 de euro în fiecare mandat. În 2007, Lăcătuş s-a mulţumit cu un salariu de 200.000 de euro pe an, însă acesta a solicitat să câştige 250.000 de euro pe an în momentul în care a fost rechemat de Becali, în decembrie 2008.

Edi Iordănescu pleacă, vine Naghi

În condiţiile în care Edi Iordănescu şi-a prezentat ieri demisia, Lăcătuş a hotărât să-i ofere postul de antrenor secund celui care-i este şi naş, Ioan Naghi. „I-am zis să-l ţină pe italian, Michele Bon, pentru că l-am chemat pe om acum două luni şi nu vreau să-mi bat joc. O să vină şi cu Naghi", a explicat Becali.

Patru antrenori în zece etape!

Actualul sezon pare să fie unul de Cartea Recordurilor în Ghencea. Marius Lăcătuş este cel de-al patrulea antrenor principal din actuala stagiune, după Victor Piţurcă, Ilie Dumitrescu şi Edi Iordănescu. De asemenea, echipa a mai fost antrenată şi de către Leo Strizu, înainte de venirea şi după plecarea lui Victor Piţurcă.La nivelul lotului, situaţia este la fel de halucinantă. Nu mai puţin de 20 de jucători noi au venit în această vară, dar din aceştia trei au plecat deja.

"Eu zic că în primele mandate i-a lipsit exigenţa. Am spus asta dintotdeauna şi acum i-am spus iar. Acum îi avem pe Lăcătuş, cel mai mare simbol, şi pe Duckadam."
Gigi Becali patron Steaua

"I-am spus lui Gigi Becali că sper să nu fiu mantaua de vreme rea şi după două-trei etape să plec. Vom trage linie la finalul campionatului."
Marius Lăcătuş antrenor Steaua

Top mandate pe banca Stelei

Emeric Ienei 6 mandate
Victor Piţurcă 4 mandate
Marius Lăcătuş 3 mandate

Apostol, Szekely şi Tătăruşanu, pe lista neagră

Apostol (dreapta) a intrat în gura patronului Foto: R. Păsărică

image

În Ghencea, şi la nivelul lotului este o degringoladă de nedescris. Roş-albaştrii au adus în vară 13 jucători, au renunţat la o parte din ei, au adus alţi şapte, iar în iarnă se pregătesc să mai renunţe la câţiva. Meciul pierdut cu Oţelul (0-1) l-a scos din minţi pe Gigi Becali. Pe lângă renunţarea la Edi Iordănescu, patronul Stelei a ameninţat cu echipa a doua o serie de fotbalişti care l-au nemulţumit prin atitudine. În capul listei negre întocmite de latifundiar stă numele lui Janos Szekely. Mijlocaşul a refuzat să semneze un contract nou cu o scădere salarială de la 200.000 la 150.000 de euro, iar acest lucru ar putea să-i fie fatal.

„Iancu m-a păcălit cu Latovlevici"

„Am luat hotărârea pe care trebuia să o luăm noi la club, faţă de doi-trei jucători, ca să nu spună pe urmă că ne băgăm peste Lăcătuş, că eu i-am spus că el va face tot. Dar Szekely mă tot abureşte de un an că va parafa micşorarea contractului şi n-a făcut-o. Gata, s-a terminat, ori semnează, ori pleacă", a tunat Gigi Becali.

Pe lângă Janos, şi Martinovici, Ricardo, Abrudan şi Apostol pot părăsi echipa, în timp ce Onofraş, şi el intrat în gura patronului, va fi salvat cel mai probabil de naşul Lăcătuş. Dacă primii nu şi-au confirmat valoarea, mijlocaşul de 30 de ani a fost taxat pentru ieşirea de la finalul partidei cu Oţelul, când s-a răstit la ziarişti.

Apostol, omul-problemă

„Abrudan cade singur din picioare. Ne-a curăţat şi cu Liverpool şi la Galaţi. Lui Tătăruşanu i s-a urcat la cap, iar cu Latovlevici m-a păcălit iar Marian Iancu. Ca să nu mai zic de Apostol, de se crede mare fotbalist. În iarnă fac curăţenie", a mai ameninţat Becali. Problemele comportamentale ale lui Apostol sunt cunoscute în lumea fotbalului. El s-a certat la Urziceni cu Dan Petrescu, a fost dat afară de la Farul Constanţa tot din cauza actelor de indisciplină, iar pe finanţatorul stelist l-a scos din minţi după ce i-a râs în faţă în momentul în care Gigi îi certa pe jucători. Nici colegii nu-l simpatizează prea mult pe „micul Mascherano", despre care spun că are aere de vedetă.

Edi Iordănescu: „E normal ca eu să plec"

Fostul antrenor interimar Eduard Iordănescu a declarat că soluţia cea mai bună pentru el ar fi să părăsească gruparea roş-albastră. „N-am vorbit încă cu Marius Lăcătuş şi nici nu-mi permit să-l sun eu. Eu înclin să plec în acest moment de la Steaua. După meciul cu Astra, eu am avut o discuţie cu Ilie Dumitrescu şi am convenit să rămân până se va găsi soluţia cea mai bună", a precizat Iordănescu, cel care a fost „principal" la Steaua două meciuri.

Cavani: „Suntem datori să batem Steaua"

După ce a învins în deplasare cu 4-1 pe Cesena, Napoli este pe val. Unul dintre cei mai importanţi jucători ai napoletanilor, Edinson Cavani, marcator a două goluri în ultima etapă, este convins că echipa sa va învinge şi pe Steaua, joi, în Liga Europa. „Abia aştept Steaua, trebuie să repetăm prestaţia cu Cesena, suntem datori să batem şi la Bucureşti. Vrem să devenim o echipă de nivel înalt, atât în Serie A, cât şi în Europa", a spus atacantul echipei antrenate de Walter Mazzarri.

Porumboiu: „Lăcă mai avea un an de contract!"

Finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a dezvăluit că Marius Lăcătuş nu-şi încheiase contractul cu echipa sa în momentul în care a plecat în Spania. „Nu mă deranjează că Lăcătuş a ajuns la Steaua, are culorile roş-albastre în sânge. El mai avea un an de contract cu noi, însă îl înţeleg că a vrut să revină în Ghencea. E normal, a făcut-o şi într-un moment dificil pentru Steaua", a spus fostul mare arbitru, care ieri a împlinit 60 de ani.

7 motive pentru care a revenit Lăcătuş la Steaua

1 Este practic simbolul clubului şi nu putea să refuze echipa într-un moment greu al ei.

2 După ce a câştigat 10 titluri ca jucător cu Steaua, Lăcătuş a mărturisit că vrea neapărat să cucerească şi primul său trofeu ca antrenor.

3 Are la dispoziţie un lot mai valoros decât în precedentele mandate, astfel că are şanse mai mari să-şi îndeplinească obiectivul.

4 Va avea un salariu mare pentru Liga I, de 300.000 de euro.

5 Este unul dintre puţinii antrenori care au ştiut să gestioneze cum trebuie relaţia cu Gigi Becali, scăpând fără să fie jignit de patronul stelist.

6 Este cea mai iubită glorie a clubului, fiind probabil singurul tehnician care poate calma suporterii şi îi poate readuce lângă echipă.

7 Deşi spera să-şi găsească un angajament în ligile inferioare din Spania, Lăcătuş n-a avut nicio ofertă din ţara iberică, astfel că propunerea Stelei a fost şi singura.

"Mă bucur pentru Lăcătuş, pentru că el este emblema Stelei. Probabil că îşi va lua nişte măsuri ca să fie mai bine decât data trecută."
Emeric Ienei fost antrenor Steaua

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite