Marius Avram: “Mă sfătuiesc cu tata înainte de meci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Avram, arbitrul care va fluiera la centru Steaua – Dinamo, ţine mereu cont de opiniile şefului CCA, Vasile Avram.  “Adevarul” a stat de vorbă cu arbitrul bucureştean Marius Avram înaintea marelui derby din Liga I, Steaua – Dinamo şi a aflat amănunte inedite despre programul de antrenament şi despre pregătirea fizică şi psihologică dinaintea meciului.

Omul care va arbitra cel mai tare meci din Liga I  nu este scutit de emoţiile inerente oricărei partidei şi spune că ajutorul tatălui, Vasile Avram, care este şi preşedintele CCA-ului,  a avut un rol important în ascensiunea sa. “Nu pot spune că nu am emoţii la începutul partidei. La fiecare meci am, iar dacă nu apar emoţiile chiar aş avea motive de îngrijorare. Trebui să recunosc că mă consult cu tatăl meu înaintea şi după fiecare meci, pentru că am numai de câştigat în urma experienţei lui. Sunt sigur că el îmi vrea binele şi îmi dă sfaturile cele mai bune. Este un ajutor enorm pentru mine şi mă consider norocos să am un aşa tată”, ne-a declarat centralul.

image

Marius Avram ne-a dezvăluit şi  care sunt obiceiurile sale şi cum se  pregăteşte înaintea derby-ului. “Întotdeauna ziua meciului mă bărbieresc şi îmi fac ghetele cu cremă. Nu am niciun fel de superstiţii. Mereu am mers pe ideea că trebuie să fi pregătit sută la sută pentru a arbitra foarte bine un meci de genul ăsta. Eu mă uit la 90 la sută dintre meciurile din Liga I şi ştiu foarte bine fiecare echipă. Pentru meciul Steaua-Dinamo i-am urmărit în Cupă şi mi-e deajuns.Pe mine mă interesează mai mult tactica folosită de fiecare antrenor, comportamentul jucătorilor în teren şi faţă de arbitru, şi mă uit la jucătorii speciali, adică liderii echipelor sau căpitanii”, a mai spus arbitrul bucureştean.

Copilul preşedintelui CCA a păstrat distanţă faţă de patronii formaţiilor din Liga I pentru a nu da curs unor discuţii care i-ar putea afecta cariera. “Pe mine nu mă contactează nimeni dintre finanţatori. Nici nu e normal ca un arbitru să discute cu vreun patron pentru că la noi se interpretează. De exemplu, cu Gigi Becali nu m-am întâlnit niciodată, nici nu ne-am salutat măcar. Doar cu Cristi Borcea m-am întâlnit o singură dată pe tunel înaintea unui meci şi ne-am salutat”, a declarat Avram. Centralul a ţinut să ureze Sărbători fericite tuturor oamenilor. “Vreau să le transmit patronilor, jucătorilor şi spectatorilor un Paşte fericit!”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite