Marius Stan i-a răspuns viceprimarului Nicuşor Ciumacenco: "Politicul să-şi vadă de treaba sa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Stan
Marius Stan

Domnul Nicuşor Ciumacenco, viceprimar al municipiului Galaţi, a făcut unele aprecieri la adresa clubului Oţelul Galaţi, dar şi a directorului general Marius Stan. Răspunsul oficialului liderului la zi al Ligii I nu s-a lăsat însă prea mult aşteptat.

N. Ciumacenco: "Ţin foarte mult la echipa de fotbal Oţelul Galaţi, mă înclin în faţa performanţelor ei, dar nu pot să nu remarc modul în care este folosită de Marius Stan: ca armă pentru a-şi satisface un capriciu personal, cel de a candida la primăria oraşului."

M. Stan: "Constat cu surprindere că cel care îşi face campanie electorală este însuşi domnul viceprimar care, nefiind un nume cunoscut, se foloseşte de unul puţin mai cunoscut decât al domniei sale. A spune că folosesc clubul ca o armă personală este nedemn pentru persoana domniei sale şi prefer să nu comentez o asemenea enormitate."

N. Ciumacenco: "Directorul general al Oţelului afirmă că am acordat clubului 15 miliarde de lei vechi, ca şi anul trecut. În primul rând, în 2010 Oţelul a beneficiat de 1.925.425 lei, respectiv cu peste 4 miliarde de lei vechi mai mult decât susţine directorul general Marius Stan."

M. Stan: "Nu mai spun că autorităţile locale din alte oraşe ale ţării oferă sume cu adevărat consistente sportului, însă cât priveşte suma alocată clubului nostru, avem contractul de finanţare de 15,6 miliarde de lei vechi. Este foarte clar, dar probabil îi este foarte greu să-l găsească. A identifica un document în Primăria Galaţi este o adevărată aventură."

N. Ciumacenco: "Oţelul va beneficia, cu siguranţă, de o finanţare consistentă, ca şi în anii din urmă. Chiar dacă până vineri, 25 februarie, nimeni din conducerea clubului nu a depus dosarul prin care să solicite vreun ban."

M. Stan: "Îi mai transmit încă o dată că ar trebui să verifice documentele din Primărie. Cererea noastră de finanţare este depusă din ianuarie 2011, iar procedura spune că trebuie să vii cu dosarul abia după adoptarea hotărârii CL privitoare la sumele alocate sportului. Cu alte cuvinte, suntem în grafic. Nu este vina noastră că e haos prin actele Primăriei."

N. Ciumacenco: "După ArcelorMittal Galaţi, cel mai important sponsor pe care l-a avut echipa de fotbal în ultimii ani, a fost Primăria Galaţi. În mod normal, ar fi trebuit să avem loc pe echipamentul jucătorilor şi pe panoul sponsorilor în dreptul căruia se fac declaraţiile de presă."

M. Stan: "Când vor oferi măcar un milion de euro, vor apărea pe tricouri. Primăria şi Consiliul Local au apărut mereu pe panourile publicitare de pe stadion, fără a fi stipulat acest aspect în contractul de finanţare, aşa că remarca domnului viceprimar este nelalocul ei. Mereu ne-am tratat cu respect partenerii, deci nu putem fi acuzaţi. Primăria Galaţi ar trebui să finanţeze FC Oţelul Galaţi aşa cum se întâmplă în alte oraşe ale ţării."

N. Ciumacenco: "Cred că Marius Stan le datorează scuze gălăţenilor, pentru faptul că a minţit în legătură cu sumele pe care Oţelul le primeşte. Îi cer să prezinte scuzele public, dând dovadă de respect faţă de cei care au înţeles să sprijine una dintre cele mai iubite echipe de fotbal."

M. Stan: "Este incredibil că îşi permite să spună aşa ceva! Scuze? Să-şi ceară domnia sa scuze faţă de un contribuabil mai mult decât serios. Tocmai Primăria, care s-a înscris la masa credală pentru o sumă fictivă de 16 milioane de lei vechi, să solicite aşa ceva? N-aş vrea să spun mai multe pentru că noi chiar avem mult de lucru. Aş putea să polemizez în continuare, dar este pentru prima şi ultima dată când mai răspund unor asemenea atacuri. Politicul să-şi vadă de treaba sa, noi avem politica noastră vizibilă de altfel prin activitatea pe care o desfăşurăm!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite