Marius Stan: "Atacurile la adresa arbitrilor reprezintă doar începutul scandalurilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Stan
Marius Stan

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat că atacurile conducătorilor la adresa arbitrajului, care trece printr-un moment de cumpănă, reprezintă doar începutul scandalurilor.

"Ce s-a întâmplat după prima etapă e doar începutul. Vreau să avertizez că din cele opt echipe care se află în luptă pentru titlu doar una va câştiga, iar celelalte şapte vor da cu vorbe grele, vor trage cu AG-ul în cel care se ocupă cu delegările. Arbitrii vor deveni ţinte vii. Va fi o presiune foarte mare pentru aducerea arbitrilor străini şi nu ştiu dacă cei din fruntea fotbalului, chiar dacă se numesc Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir, vor rezista acestei presiuni. Dacă se vor aduce arbitri străini cred că arbitrajul românesc va avea o problemă existenţială", a spus Stan, care face parte din Comitetul Executiv al FRF.

Marius Stan a adăugat că nu i se pare normal ca greşeala asistentului Liviu Ciubotariu să fie pedepsită la fel ca cea a lui Augustus Constantin, care nu a acordat un penalti în favoarea echipei Universitatea Craiova, în partida cu Dinamo, din prima etapă a returului.

"Gafa lui Augustus este monumentală şi inexplicabilă în acelaşi timp. Cred însă greşeala că lui Ciubotariu este una omenească şi în niciun caz cei doi nu trebuiau să sufere aceeaşi sancţiune. Cred însă că s-a exagerat în mod voit pentru a se abate atenţia de la alte probleme", a adăugat Stan.

Formaţia Dinamo Bucureşti s-a impus, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), în faţa echipei Universitatea Craiova, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii I, în care oficialii grupării oaspete l-au acuzat pe arbitrul Augustus Constantin, fiul lui Gheorghe Constantin, de neacordarea unei lovituri de pedeapsă la un fault comis de Moţi, în minutul 12, la scorul de 1-0. De asemenea, oltenii susţin că Moţi ar trebuit eliminat la faza respectivă.

Arbitrul asistent Liviu Ciubotariu nu a semnalizat un ofsaid în minutul 58 al partidei Poli Iaşi - Rapid, fază din care ieşenii au reuşit cel de-al doilea gol în meciul încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea lor.

Biroul Executiv al CCA a decis, luni, să-i reţină de la delegări pe o perioadă de opt etape pe cei doi arbitri şi să nu-i mai delege decât la meciuri din Liga a II-a şi a III-a până la sfârşitul sezonului.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite