Marile „ţepe“ ale iernii în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc să meargă pe mâna tinerilor din propriile pepiniere, multe cluburi din Liga I au preferat să le plătească salarii grase unor jucători ale căror prestaţii au fost de-a dreptul ridicole în acest retur. „Adevărul“ vă prezintă câteva cazuri elocvente de fotbalişti care au dezamăgit în acest retur.

Dintre toate echipele primului eşalon, Universitatea Craiova a înregistrat cu siguranţă cel mai vizibil recul în această primăvară. Nici n-ar fi de mirare, având în vedere că din Bănie au plecat Stanca, Iliev, Gargorov, Wobay, Găman, Bărboianu, Dina şi Alex Piţurcă, iar înlocuitorii lor se cheamă Zoro, Wendel şi Subotici.

Omul responsabil cu gafele din apărarea oltenilor, ivorianul Marco Zoro, era prezentat ca un fundaş de talie mondială, călit în Serie A, însă fotbalistul de 28 de ani s-a dovedit a fi doar un apărător demn de cascadorii râsului. O mare deziluzie s-a dovedit a fi şi fostul atacant de la Rapid şi Dinamo, Florin Bratu. Adus ca o mare vedetă la Gaz Metan Mediaş, vârful de 31 de ani nici măcar n-a prins lotul în fiecare etapă, iar atunci când a intrat pe teren a făcut doar figuraţie.

Repatrierea lui Vlăduţ Munteanu în „Ştefan cel Mare" s-a dovedit a fi o decizie la fel de neinspirată, mijlocaşul remarcându-se doar printr-un penalty ratat în meciul cu Pandurii. Nici cel de-al cincilea descălecat al lui Pancu la Rapid n-a fost de bun augur, veteranul de 34 de ani fiind doar o umbră a jucătorului de acum cinci-şase ani, fapt demonstrat în special în derby-ul cu Dinamo, singurul meci în care a şi fost titular. Nici achiziţionarea bulgarului Vidanov nu se justifică, fostul fundaş al celor de la ŢSKA Sofia prinzând foarte rar lotul lui Şumudică.

Steaua, campioana „rebuturilor"

Echipa din Ghencea, renumită deja pentru neispiratele sale campanii de achiziţii, n-a făcut excepţie nici de această dată. Niciunul dintre jucătorii transferaţi în iarnă, Iliev, Stanca, Maicon, Burdujan şi Dică, nu s-a impus, iar ultimii trei au intrat chiar în gura patronului Gigi Becali, care a anunţat că-i va da afară în iarnă. De asemenea, campioana en-titre, CFR Cluj, a făcut câteva achiziţii ciudate, precum anonimul portar Remo Amadio, care nu prinde nici măcar banca de rezerve, pe motiv că nu se ridică încă la nivelul lui Mincă!

Nici grecul Kapetanos n-a convins, el fiind mai mult accidentat. Ioan Ovidiu Sabău face într-un fel notă discordantă în acest caz, întrucât şi-a dat seama rapid că a luat „plasă" cu italianul Luigi Lavecchia, aşa că l-a dat afară pe mijlocaşul care şi-a făcut junioratul la Juventus după numai trei săptămâni! Totuşi, se pare că italianul, care n-a jucat decât o partidă la Târgu-Mureş, şi-a încasat prima de instalare în valoare de 20.000 de euro.

Achiziţiile care au dezamăgit total

Jucătorul        Vârsta    Echipa        Meciuri    Goluri    Preţ
Remo Amadio    24    CFR Cluj        -        -    -
Pantelis Kapetanos    28    CFR Cluj        2        -    -
Florin Bratu        31    Gaz Metan        4        -    -
Nicolae Dică        31    Steaua        3        1    -
Lucian Burdujan    27    Steaua        3        1    -
Maicon de Oliveira    23    Steaua        1        -    200.000 €
Vlad Munteanu    30    Dinamo        2        -    -
Pavel Vidanov    23    Rapid        2        -    300.000 €
Daniel Pancu    34    Rapid        4        -    -
Nikola Ignjatijevici    28    FC Timişoara        3        -    100.000 €
Danijel Subotici    22    Univ. Craiova        5        1    -
Marco Zoro        28    Univ. Craiova        5        -    -
Wendel Gomes    27    Univ. Craiova        1        -    -
Luigi Lavecchia    30    FCM Tg. Mureş        1        -    -

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite