Marica vrea să joace cu Rusia în preliminariile Euro 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Marica, internaţionalul român de la VfB Stuttgart a acordat un interviu pe siteul său personal, în care vorbeşte despre apropiata tragere la sorţi a grupelor preliminare pentru Euro 2012, despre transferul lui Ioniţă la FC Koln, precum şi despre ultimul meci de campionat. în care a marcat un gol şi a ratat un penalty.

- Care este explicatia formei bune pe care o traverserzi?

- In fotbal ca si in viata se intampla lucruri pentru care nu ai o neaparat o explicatie clara si ferma. In viata unui sportiv forma buna vine dupa o pregatire buna. M-am antrenat mereu la capacitate maxima, dar plusul vine din faptul ca antrenorul mi-a dat incredere, am jucat meci de meci, am fost folosit intr-o postura care-mi convine. Sper din tot sufletul sa am continuitate, sa pot sa-mi ajut echipa si sa le rasplatesc increderea celor care au crezut in mine.

- Te-ai enervat cind ai lovit bara de doua ori la meciul cu Dortmund? -

Nu m-am enervat, dimpotriva, m-am ambitionat! Trebuia sa intre si-n plasa! Ca realizare personala, imi pare rau ca nu am reusit sa marchez doua goluri, dar atit. Sint foarte multumit ca am avut forta sa depasim momentul egalarii si am putut sa oferim fanilor un final de meci spectaculos, cu trei goluri marcate in poarta adversarului si cu trei puncte in clasament de care aveam nevoie ca de aer.

- Vine Barcelona la Stuttgart, cea mai puternica echipa a momentului. Puteti sa emiteti pretentii intr-o asemenea confruntare?
- Da, intalnim cu siguranta cea mai buna echipa din lume. Stiti cum se spune, de ce iti e frica nu scapi! Nimeni nu si-ar fi dorit sa-I intilneasca pe catalane intr-o astfel de faza, Nu vreau sa fac eu pe eroul neinfricat, e clar ca Barcelona are prima sansa, vine la Stuttgart sa castige, sa rezolve calificarea din tur. Vom avem un meci foarte greu, dar s-au vazut multe surprize in fotbal! Daca ne pastram entuziasmul, placerea de a juca si avind si publicul alaturi, putem sa obtinem un rezultat bun. E un meci special, o atmosfera care-ti da sansa sa-ti poti depasi limitele!

- Ionita, de la Rapid, s-a inteles pentru un transfer cu Koln. Ce sfaturi i-ai da sa se integreze la echipa si sa faca fata in Bundesliga?

- Ma bucur mult ca un roman reuseste sa ajunga la o echipa buna dintr-un campionat puternic intr-o perioada de criza. Ii doresc sa reusesca si dea cat mai mult goluri in Bundesliga. Sfaturi nu-mi permit sa-I dau, daca a ajuns la un asemenea nivel stie ce are de facut! E talentat, valoros, l-am vazut in citeva partide tari in turul campionatului. II transmit doar, ca un coleg mai mare, sa-si impuna sa depaseasca toate piedicile care I se vor ivi si invete limba germana in aceasta perioada, sa poata comunica usor cu toata lumea la echipa.

- Esti foarte bun prieten cu Kuzmanovici, fostul coleg al lui Mutu. Ati vorbit de situatia lui Adrian? S-a discutat despre asta in vestiarul lui Stuttgart? - Am discutat, nu prea mult, este adevarat. O asemenea nenorocire te lasa fara cuvinte. Ne-a surprins pe toti povestea, dar speram din suflet intr-o solutionare buna pt Adrian .

- Cum e la voi la echipa, cum e in Bundesliga cu controalele astea? Chivu spunea ca si gelul de par il da doctorului sa-l controleze!

- Nu sint masuri asa exagerate, dar trebuie sa intrebam doctorul de fiecare daca cand avem nevoie de o pastila sau daca ne este recomandata de cineva care nu este din anturajul clubului. Orice fotbalist se teme de asa ceva, va dati seama ca acum sufli si-n iaurt.

- Ai incercat sa vorbesti cu Mutu? Ce poti sa-I spui ca prieten ca sa-l incurajezi in momentele astea?

-Nu este un moment oportun pentru discutii amicale, probabil estefoarte preocupat de rezolvarea acestei situatii. Am scris ceva pe blog, nu l-am sunat, nici n-as sti ca sa-I spun la telefon. Sint convins ca e constient si el ca toti cei care-l indragesc ii tin pumnii si au incredere ca va iesi la fel de puternic din incercarea asta.

- Ar fi fost dramatic pentru nationala sa joace un meci de calificare in perioada asta?

- Daca va referiti la problemele lui Mutu si la accidentarea lui Chivu, sigur ca ar fi fost greu, ne-ar fi lipsit doi jucatori de mare valoare. Sper sa nu intilnim in calificari o astfel de situatie cu probleme mari de efectiv.

- Duminica se trage la sorti pentru preliminariile Campionatului European. Ti-ai creionat o grupa pe care-ti doresti s-o evitam?

- Da am mai raspuns la intrebarea asta. N-as vrea ca sortie sa ne scoata pe masa grupa: SPANIA, ROMANIA, ISRAEL, SLOVENIA, GEORGIA, FAROE. Spania isi doreste toata lumea s-o evite, nu mai trebuie sa dau detalii de ce.Israelul e o echipa puternica, desi n-au fost in primplanul fotbalistic european. Am avut meci greu cu ei, i-am simtit puternici din teren, de-acolo. Vor chinui nume mari in aceste preliminarii. Iar de SLOVENI nu-mi aduc niciodata aminte cu placere, ne-au chinuit de cite ori i-am intilnit. GEORGIA a avut mereu jucatori de exceptie, care pot face diferenta, iar in Faroe am avea o deplasare lunga, obositoare. De evitat!

- Ai si o grupa din care ti-ar conveni sa facem parte?

- Grupa care-mi convine ar putea fi: RUSIA, ROMANIA, AUSTRIA, BELARUS, ARMENIA, ANDORRA. Si aici tot pe criteriu sentimental am ales. RUSIA a ratat si ea calificarea, nu trece printr-o perioada foarte buna. Si, glumind, daca lipseste amicul meu Pogrebnyak de la turneul final, ar fi ok pt Stuttgart sa reprezint eu atacul echipei la o asemenea competitie. AUSTRIA o cunoastem bine, stim sa ne ferim de pasi gresiti in dubla cu ei. Iar Belarusul abia il astept, ca ma ameninta zilnic Hleb, de vreo saptamina, ca daca picam in aceeasi grupa or sa faca instructie cu noi. A uitat cum le-am scos fotbalul din cap, dar poate o sa le reamintim. Cu Armenia am marcat primul gol pentru nationala. Sint si fratii Karamian acolo, fotbalisti buni, ne bazam pe ei sa incurce alti contracandidati ai nostri ;). Iar Andorra nu cred ca ne poate pune probleme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite