Marian Iancu: "Mi-e greu să cred că un funcţionar UEFA se va delimita de complicitatea lui Duru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele clubului FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat că ar putea avea încredere într-un audit realizat de o firmă internaţională importantă, angajată de UEFA, dar că îi este greu să creadă că un funcţionar al forului european "se va delimita de complicitatea lui Duru".

Dacă UEFA angajează un auditor internaţional, de mare calibru, atunci aş putea avea încredere, dacă nu, mi-e greu să cred că un funcţionar al UEFA se va delimita de complicitatea lui Duru (n.r. - Viorel Duru, directorul de licenţieri al FRF)", a spus Iancu referitor la declaraţia preşedintelui FRF, Mircea Sandu, care a anunţat că a solicitat de urgenţă UEFA să facă un audit al procesului de licenţiere pentru echipele clasate pe primele şapte locuri în Liga I (Oţelul, FC Timişoara, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş).

Marian Iancu a adăugat că, în urma neparticipării în cupele europene, FC Timişoara va pierde între 4 şi 11 milioane de euro. "Pierdem minim patru milioane de euro, garantate pentru bugetul viitor, şi maximum 11 milioane de euro, pentru că aveam contracte încheiate pentru anul viitor, totul era stabilit. Mai existau venituri datorate performanţelor noastre ulterioare. Depinde dacă am fi ajuns în Liga Campionilor sau dacă intram doar în grupele Europa League! În anii financiari 2008, 2009, 2010, clubul FC Timişoara a cheltui 41 milioane de euro şi doar 7 milioane am atras, prin performanţele noastre, de la autorităţile locale. Trebuie să demontăm hotărârea pe care au luat-o, după care vom cuantifica din perspective financiare şi judiciare valoarea acestui prejudiciu. Dacă ajungem la faliment suma ar fi mult mai mare, capitalul clubului este de 21 milioane de euro", a spus oficialul timişorean.

Referitor la decizia Comitetului Executiv al FRF de astăzi ca o hotărâre privind retrogradarea echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa să fie luată în cadrul Comitetului Executiv din 20 iunie, Marian Iancu a precizat: "Noi nu am retrogradat, pentru că nu avem datorii la 31 decembrie şi suntem în litigiu cu Benfica, pe care îl vom vâştiga la TAS. Astea sunt considerentele pentru care ei sunt în dilemă. Cred că există o dilemă corectă în ceea ce ne priveşte, pentru că noi am fost scoşi, în mod abuziv, de o comisie din competiţia europeană şi este aproape imposibil să găsească o soluţie normală să ne retrogradeze".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite