Marian Iancu: „Îi eliminăm pe miliardarii englezi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Timişoarei nu se teme de miliardarii de la Manchester City şi crede că echipa lui are forţa necesară pentru a obţine calificarea.

Marian Iancu mizează şi pe un precedent, surpriza furnizată de bănăţeni în sezonul trecut, atunci când Alexa şi compania au eliminat Şahtior Doneţk în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

„Tragerea la sorţi este o consecintă a locului pe care l-am ocupat în ediţia trecută de campionat. Vom elimina Manchester City, aşa cum am făcut-o şi cu Şahtiorul lui Mircea Lucescu. N-am fost niciodată mai sigur de acest lucru. Am mare încredere în echipă, în antrenor, în staff, că ne vom mobiliza aşa cum numai noi ştim să o facem când ajunge cutiţul la os. Nu va fi doar un spectacol, va fi o victorie a noastră", a declarat Iancu.

Declaraţia surprinzătoare a patronului de la Timişoara vine după o calificare obţinută, in extremis, împotriva celor de la MyPa. Finlandezii au ţinut în tensiune vestiarul lui Petrovici la pauza jocului, atunci când tabela arăta un neverosimil 3-0 pentru oaspeţi! Chiar dacă Iancu visează la un succes cu City, antrenorul Petrovici e mult mai temperat:

„S-a tras la sorţi cel mai puternic adversar posibil pentru noi! Mai greu nu se putea! Ne vom lupta însă şi ne vom juca şansa. Cei de la Manchester City sunt favoriţi, asta e clar. Ştim ce jucători au în lot, ce fotbalişti au achiziţionat în ultima perioadă. Favorita din acest meci se cunoaşte, dar noi nu ne vom preda!".

Căpitanul Dan Alexa este încântat de perspectiva de a da piept cu fotbalişti de clasă mondială: „Pentru suporterii noştri, faptul că la Timişoara vine una dintre cele mai mari formaţii europene este o frumoasă sărbătoare. Manchester City este favorită, dar nu plecăm dinainte învinşi. Vom încerca să fim la înălţimea englezilor".

"Românii sunt imbatabili acasă. Nu ne va fi uşor, dar vom trata cu responsabilitate meciurile cu Timişoara."
Roberto Mancini
antrenor Manchester City

Manchester City

-Anul înfiinţării: 1880
-Culori: alb-albastru deschis
-Vedete: Argentinianul Carlos Tevez, 26 de ani, şi spaniolul David Silva, cotaţi la 30, respectiv 32 de milioane de euro.
-A terminat sezonul trecut pe locul cinci în Premier League

Curiozităţi:

-Clubul e patronat de şeicul Mansour bin Zayed Al-Nahyan din Abu Dhabi, cu o avere estimată la 15 miliarde de euro. Din acest motiv, „cetăţenii" sunt consideraţi cel mai bogat club din Anglia.

-Robinho a fost cel mai scump transfer din istoria Premier League, fiind adus în vara lui 2009 de la Real Madrid pentru 43 de milioane de euro. Momentan, brazilianul este împrumutat la Santos.

-Are o medie de 40.000 de suporteri la meciurile de acasă (City of Manchester Stadium, 47.000 de locuri), fiind între primele şase echipe din Anglia în top-ul spectatorilor.

-A cheltuit 392 de milioane de euro în ultimii doi ani pe transferuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite