Marian Iancu: „Am cheltuit 42 de milioane de euro la Timişoara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul bănăţenilor speră să dea lovitura în acest an după şase sezoane în care a investit masiv în echipă, fără ca formaţia de pe Bega să câştige vreun trofeu pe plan intern. Marian Iancu refuză să dea un pronostic înaintea derby-ului de mâine cu Rapid, însă are încredere că Timişoara poate învinge „pentru că ştim să tranşăm partidele mari“.

„Adevărul": Timişoara a reuşit la Târgu-Jiu primul meci fără gol primit. Vă încurajează acest lucru înaintea derby-ului cu Rapid?

Marian Iancu: Nu neapărat, pentru că mai avem de lucru. Dar suntem un alt tip de echipă faţă de cele cu care s-a confruntat Rapidul în ultimele partide.

Vă dă emoţii pofta de gol a Rapidului?

Nu cred că meciul cu Brăneşti este un etalon pentru jocul Rapidului, ci mai degrabă cel cu Craiova. Lucrăm cu o firmă din Italia care ne oferă date pentru fiecare jucător, atât pentru noi, cât şi pentru adversari, aşa că nu ne lăsăm păcăliţi de un singur meci.

Aţi vorbit cu Contra despre acest meci?

Da. I-am spus, în primul rând, să fie liniştit, calm. Un antrenor trebuie să studieze adversarul, să stabilească cele mai bune mutări, ca un jucător de şah.

Vă bazaţi şi pe tribune în meciul cu Rapid?

Aceasta este cea mai mare emoţie a mea în privinţa acestui joc. Echipele sunt echilibrate, iar spectatorii pot face diferenţa. Sper să vină în număr cât mai mare. Înaintea fiecărui meci cu Rapid, lumea invocă simpatia lui Marian Iancu pentru Giuleşti...Când e vorba de interesele Timişoarei, am mers întotdeauna până la capăt. Când joc împotriva Rapidului, e normal să ţin cu Timişoara, nu-mi bat joc de locul meu de muncă. Aproape jumătate din primul „11" este format din jucători crescuţi de club. Nu există sentiment mai frumos ca atunci când vezi că o echipă câştigă meciuri şi se bate la vârful clasamentului cu jucători din propria pepinieră.

Tinde Timişoara spre un lot „producţie proprie"?

Îi avem pe Pantilimon, Luchin, Scutaru, Axente care au jucat etapa trecută. Mai sunt şi Mera, Poparadu şi Popovici. În Liga I mai sunt jucători care au plecat de la noi, ca Latovlevici sau Torje. Ăsta ar trebui să fie scopul fiecărui club, să crească valori pentru a fideliza publicul.

Vor fi cumpărători pentru acţiuni atunci când veţi lista clubul la bursă?

Ideea e ca lumea să simtă că face parte din viaţa clubului, îi aşteptăm pe cei care cumpără acţiuni de 100‑200, poate de 1.000 de euro. Probabil vor fi grupuri care să cumpere acţiuni de câteva mii de euro şi să aibă un reprezentant cu drept de vot în Consiliu.

Că tot vorbim de bani, cum vă mai înţelegeţi cu Finanţele Timiş?

Acolo este o bătălie oarbă, surdă şi mută. Există prea multă răutate. Ca să simplific: dacă există o lege care poate ajuta, de ce o aplici pe cea care distruge? Nu există în Liga I club mai transparent din punct de vedere financiar decât noi. Am publicat pe site toate cifrele din ultimii ani.

Cifrele arată un minus...

Cu acest club au fost cheltuite 42 de milioane de euro, o sumă imensă, strânsă din contribuţiile tuturor celor implicaţi, de la acţionari şi sponsori până la autorităţile locale. Din aceşti bani, nu mai puţin de 12 milioane au fost aduşi de acasă de acţionari, ca să zic aşa, şi nu vor fi ceruţi înapoi, aşa cum fac mulţi patroni. Există, într-adevăr, un minus şi de aceea încercăm să reducem cheltuielile în această perioadă grea, pentru a supravieţui şi pentru a rămâne în acelaşi timp la un nivel de performanţă acceptabil.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite