UPDATE / EXCLUSIV ADEVĂRUL Mărgăritescu a ieşit din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Andrei Mărgăritescu a fost eliberat din arest, întrucât procurorii Parchetului Capitalei au decis să nu conteste hotârârea Tribunalului Bucureşti de-al cerceta în libertate pe mijlocaşul dinamovist.

UPDATE ora 19.30 Jucătorul lui Dinamo, care a fost reţinut de autorităţi timp de 24 de ore pentru eventuala implicare într-un caz de maşini furate, a plecat în jurul orei 19.30 din arestul poliţiei.

"Andrei Mărgăritescu este un cumpărător de bună-credinţă. Dacă nu era implicat un fotbalist, nici nu se auzea de acest caz", a declarat avocatul luiMărgăritescu.

UPDATE ora 11.50 În timp ce la audireile de la Parchet, din cursul zilei de ieri, Mărgăritescu a negat că ar fi ştiut ceva despre faptul că maşina pe care o cumpărase fusese declarată în fals furată, în sala de judecată mijlocaşul şi-a recunoscut vina! Fotbalistul va fi eliberat în cursul serii, dar va primi, deocamdată, interdicţia de a părăsi ţara!

Mijlocaşul dinamovist şi Cristi Munteanu au fost audiaţi într‑un dosar de furt de maşini de lux. „China" a fost reţinut pentru 24 de ore. Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al „câinilor" Cristi Munteanu au fost luaţi, ieri, pe sus de poliţişti.

UPDATE ORA 5:00 Dinamovistul Andrei Mărgăritescu va fi pus în libertate. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit Antena 3.

Celelalte şase persoane reţinute au primit mandat de arestare preventivă.

În dosarul privind furtul unor maşini de lux a început urmărirea penală a nouă persoane, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire.

Încercarea patronului de la Clinica Medicală „Doris", Alex Magherescu, de a păcăli o firmă de leasing şi o societate de asigurări pentru a pune mâna pe 140.000 de euro a dus la descoperirea unei ample reţele de înşelăciune cu maşini de lux.

La începutul anului, Magherescu a depus plângere la Poliţie susţinând că i-a fost furat autoturismul de lux Audi A8. Ancheta a dus însă la concluzia că patronul clinicii „Doris" şi‑a înscenat furtul limuzinei pentru a încasa banii de la asigurări şi a scăpa de contractul de leasing.

image
image
image

Ulterior, Magherescu s-a înţeles cu Cristi Munteanu să-i găsească un client pentru limuzină. Fostul fotbalist, în prezent colaborator permanent la Sport.ro, l-a convins pe Andrei Mărgăritescu să cumpere el autoturismul la un preţ mult mai mic decât cel real. Ieri-dimineaţă, poliţiştii au descins la locuinţele a opt persoane implicate în vânzarea unor maşini furate sau declarate dispărute. Anchetatorii aveau informaţii că aceştia furau maşini din străinătate şi apoi le vindeau în ţară sau înscenau furtul limuzinelor pentru a încasa asigurarea.

Săltat de pe aeroport

Printre cei care au „vizitat" birourile anchetatorilor au fost mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al „câinilor", Cristi Munteanu. Ei au dat declaraţii mai multe ore încercând să convingă poliţiştii că nu sunt implicaţi în acest dosar. În timp ce Munteanu a fost găsit acasă de Poliţie şi dus la audieri, Mărgăritescu a fost „săltat" de ofiţeri chiar de la Aeroportul Otopeni. Fotbalistul era cu echipa şi se pregăteau să decoleze spre Cluj‑Napoca, de unde erau preluaţi de un autocar până la Bistriţa. Aici urma să joace azi în semifinalele Cupei României, Gloria Bistriţa - Dinamo.

Decizia anchetatorilor de a-l aştepta la aeroport a fost luată după ce mijlocaşul de la Dinamo a refuzat să dea cursul citaţiilor poliţiştilor şi nici n-a fost găsit la domiciliu.Anchetatorii au stabilit aseară să-l reţină pentru 24 de ore pe Mărgăritescu, iar Cristi Munteanu a primit interdicţia de a părăsi ţara. Ei sunt acuzaţi de complicitate la înşelăciune şi de tăinuire. Mărgăritescu va fi dus azi în faţa instanţei  cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar Munteanu va fi cercetat în libertate.

"Am convocat un avocat care să îl asiste pe Mărgăritescu. Andrei era în echipamentul echipei, nu în ţinută civilă. Imaginea aparţine clubului! Este o violare indirectă a dreptului de imagine a lui Dinamo.''
Nicolae Badea
preşedinte CA Dinamo

Antecedentele dinamoviştilor

- În 2007, în urma scandalului permiselor obţinute ilegal la Piteşti, pe lista celor care au luat examenul auto fraudulos au fost descoperiţi şi Mărgăritescu, Ropotan şi Moţi.
- În 2004, Adrian Iordache, băut fiind, a accidentat mortal un om pe autostrada Bucureşti - Piteşti, dar cazul s-a clasat.
- În 2004, Dorin Semeghin s-a izbit cu maşina de Hotelul Erbaşu. Alcoolemia a fost de 1,65 la mie, dar la al doilea test a scăzut până la 0,75.
- În 2001, Cătălin Danilescu, fost antrenor la Centrul de copii şi juniori, a accidentat mortal o persoană pe trecerea de pietoni, dar după două zile de arest a fost eliberat şi cazul clasat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite